Παρασκευή 18/6/2021

Σε 18 πόλεις της Ελλάδας «ζωντανεύει» η Επανάσταση του ’21!

Με την τεχνική του projection mapping η «Επιθυμία Ελευθερίας» είναι η οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821

Διανύουμε ένα ιστορικής σημασίας έτος, καθώς έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται επετειακές εκδηλώσεις. Έτσι σε εμβληματικά κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας θα «ζωντανέψει» ξανά η Επανάσταση!

Το πρωτοποριακό αυτό σχέδιο ανέλαβε να προσαρμόσει σε κτίρια το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πρόκειται για την τεχνική του projection mapping και η «Επιθυμία Ελευθερίας» είναι η οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Οι προβολές θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται κάθε μισή ώρα από τις 21.30 μέχρι τις 23.30 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το εικαστικό δρώμενο επενδύεται με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και θα ενισχυθεί από εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι πόλεις στις οποίες θα θα «ζωντανέψει» η Επανάσταση του 1821 είναι: Αθήνα (κτίριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτίριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι – Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου – Porta Maggiore).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ