Πέμπτη 17/6/2021

Παυλάκης: Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών – «Τείχος ανοσίας από Σεπτέμβρη»

Ο ερευνητής εξηγεί τι συνέβη στη Σιγκαπούρη

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, καθώς ισχυρίζεται ότι η «πανδημία είναι εδώ και τα πράγματα συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα».

«Πρέπει να προσέξουμε το καλοκαίρι, γιατί θα καθορίσει το φθινόπωρο»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παυλάκης επισημαίνει ότι το τείχος ανοσίας χρειάζεται όχι μόνο υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να επιτευχθεί. «Για διαμόρφωση του απαιτούμενου τείχους ανοσίας μετά από περίπου τρεις μήνες, από το Σεπτέμβρη» προσθέτει με νόημα.

Στηρίζει τον εθελοντικό εμβολιασμό σε παιδιά από 12 και πάνω

Ο ερευνητής ζήτησε να αρχίσει ο εθελοντικός εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών και πάνω, αν υπάρχει επάρκεια εμβολίων. «Πιθανολογείται ολοένα και περισσότερο ότι τα νέα στελέχη μολύνουν πιο εύκολα τα παιδιά, θα θελα να το ξορκίσουμε, φαίνεται όμως ότι προσβάλλει ολοένα και μικρότερες ηλικίες δυστυχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να μην γίνει ό,τι συνέβη στη Σιγκαπούρη»

«Πρέπει να προσέξουμε το καλοκαίρι γιατί θα καθορίσει το φθινόπωρο. Μη γελιόμαστε, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα. Η Σιγκαπούρη που τα είχε πάει υπέροχα, μια μικρή οργανωμένη χώρα με μόνο ένα αεροδρόμιο, άφησαν τις διεθνείς πτήσεις να πηγαινοέρχονται κόλλησε ένας 78χρονος εργαζόμενος στο αεροδρόμιο και έκαναν από αυτό το περιστατικό 40 μολύνσεις την ημέρα με το ινδικό στέλεχος» υπογράμμισε ο καθηγητής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ