«Καταπέλτης» ο Λευτέρης Λαζάρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση (video)

Ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ θα προσπαθήσει να πείσει τους εργαζόμενους να είναι ασφαλείς αλλά δεν θα υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί

Must Read

Η δήλωση-«βόμβα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους πολίτες αλλά και στην αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα διαμήνυε ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, πλέον «στρώνει» το έδαφος με τις λεγόμενες «διευκολύνσεις» και τα «προνόμια» των εμβολιασμένων σε απλές καθημερινές συνήθειες τις οποίες ταυτόχρονα «στερεί» από όλους όσους δεν έχουν δεχτεί το «τσίμπημα».

«Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους» δήλωσε ο πρωθυπουργός προμηνύοντας ότι αργά ή γρήγορα για να πιούμε ένα καφέ ή για να κάτσουμε σε ένα εστιατόριο… θα πρέπει να δείχνουμε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19.

«Ούτε πελάτη θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενο»

Για το θέμα που έχει προκαλέσει αναταραχή, τοποθετήθηκε ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες της εστίασης, ο οποίος έχει φτιάξει το μενού για εξέχουσες προσωπικότητες και σημαντικά πρόσωπα. Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ξεκαθάρισε ότι από πλευράς του θα προσπαθήσει να πείσει τους υπαλλήλους του να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκειμένου να είναι ασφαλείς εφόσον θα έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο, ωστόσο δεν πρόκειται ποτέ να διώξει κάποιον πελάτη ή να απολύσει κάποιον εργαζόμενό του επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί:

«Ούτε πελάτη θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενο. Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου. Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω» τόνισε ο βραβευμένος σεφ.

Τα αυστηρά μέτρα

Ο Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε επίσης στα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί χωρίς να έχουν υπολογιστεί σημαντικοί παράμετροι: «Πρέπει λίγο να στρογγυλέψουμε τις απόψεις μας. Χθες έβρεχε και αφήσαμε τις αποστάσεις και φέραμε τα τραπέζια πιο κοντά, κάτω από την τέντα για να μην βραχεί ο κόσμος. Είμαστε παράνομοι; Ποια Ελλάδα θέλουμε; Την Ελλάδα της λογικής ή μια Ελλάδα της ασάφειας; Θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη ή μια Ελλάδα του 1821;».

Η ανούσια επιδότηση της κυβέρνησης

Ο κ. Λαζάρου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την εστίαση με ουσιαστικές επιδοτήσεις που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια πελατών και εργαζομένων: «Έχουμε τους επισκέπτες σε εξωτερικούς χώρους, σε λίγο καθαρότερο περιβάλλον, αλλά οι εργαζόμενοι στην κουζίνα δουλεύουμε στους εσωτερικούς χώρους. Εγώ είχα ζητήσει να επιδοτηθούν μηχανήματα καθαρισμού του αέρα, εσωτερικού χώρου, για να αισθανθούν ασφαλείς και οι εργαζόμενοι. Αντ΄ αυτού είχαμε επιδότηση στις γκαζιέρες, που τον μισό χρόνο είναι άχρηστες, ενώ θέλουμε τέντες, γιατί έχουμε έναν καιρό τροπικό όλο τον χρόνο, με βροχές που έρχονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα» υπογράμμισε.

Φωτογραφία: (facebook.com/lefterislazarouofficial)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This