Προσφυγή των ακτοπλόων κατά της νέας 24ωρης απεργίας των ναυτικών

Tι αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Must Read

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά προσέφυγαν οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα προγραμματισμένη 24ωρη απεργία των ναυτικών την Τετάρτη 16 Ιουνίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ακτοπλόων θα συζητηθεί αύριο, Τρίτη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Σχολιάζοντας την προσφυγή των ακτοπλοϊκών εταιρειών κατά της απεργίας των ναυτικών, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Το μπαράζ των επαναλαμβανόμενων δικαστικών αποφάσεων στις απεργίες των Ναυτεργατών 3 και 10 Ιούνη λειτούργησε ως ούριος άνεμος στα πανιά των εφοπλιστών και επιχειρούν για άλλη μια φορά με αίτησή τους με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων. Αποδείχνουν με αυτό τον τρόπο ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος των δυνάμεων του κεφαλαίου στο χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών και της ίδιας της απεργίας. Δεν διατηρούμε ενδοιασμούς και δεν έχουμε αυταπάτες για το είδος της δικαστικής απόφασης στην προσφυγή τους. Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους Ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας».

Εξάλλου, σε κοινή ανακοίνωση τους 13 ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν «την ωμή και προκλητική παρέμβαση των εφοπλιστών να προσφύγουν με νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν κηρύξει το σύνολο των ναυτεργατικών σωματείων για την Τετάρτη 16 Ιούνη», καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 8.30 στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This