ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ρομά πυροβόλησαν πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν φωτιά!

Must Read

Μετά από φωτιές, αυτοκτονίες και τροχαία στα οποία καλούνται να επέμβουν, οι πυροσβέστες του Π.Σ. Μεγάρων νόμιζαν πως τα είχαν δει όλα, μέχρι που… τους πυροβόλησαν Ρομά, για να μη σωθεί από τη φωτιά πειστήριο, το οποίο θα μπορούσε να τους κλείσει φυλακή.

Όλα ξεκίνησαν με μια κλήση στο 199 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πυροσβεστικό κλιμάκιο κατέφθασε στον καταυλισμό Ρομά των Μεγάρων, προκειμένου να σβήσει τη φωτιά σε παρατημένο ΙΧ, όταν οι πυροσβέστες άκουσαν πυροβολισμούς προς το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, οι πυροβολισμοί είχαν εκφοβιστικό χαρακτήρα, όμως μετά από λίγη ώρα σταμάτησαν, καθώς αν δεν έσβηνε η φωτιά στο αυτοκίνητο, πολύ πιθανόν λόγω των ξερόχορτων της περιοχής να είχε επεκταθεί και μέσα στον καταυλισμό…

Κάποιοι από αυτούς, βέβαια, είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωποι με τα πυρά των κατοίκων, καθώς στις 25 Μαΐου του 2018 τους πυροσβέστες πυροβόλησαν κάτοικοι της περιοχής του Βλυχού Μεγάρων, όταν επιχείρησαν να μπουν για να σβήσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Ενάμιση μήνα αργότερα, στις 16 Ιουλίου 2018, και πάλι οι πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση όταν έφτασαν στον καταυλισμό για να σβήσουν φωτιά, αυτή τη φορά με πέτρες. Τότε ένας από αυτούς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

Επιστολή στον πρωθυπουργό – Συνάντηση τοπικών φορέων με τον Χρυσοχοΐδη

Επιστολή αγανάκτησης για την εγκληματικότητα στα Μέγαρα είχαν αποστείλει ήδη -από το 2016- 1.554 κάτοικοι του Δήμου Μεγαρέων, όπως και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας και των συλλόγων «Άγιος Παντελεήμων» Βλυχάδας, Νέας Περάμου, Ντουράκο Αλεποχωρίου, Άγιος Ιωάννης Μακρινός.

Στις 31 Ιουλίου 2019, ο επικεφαλής του τοπικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», Κλεάνθης Βαρελάς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του νέου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γεώργιο Σταματιάνο, παρουσία του κ. Δημήτρη Καλογριά, νομικού συμβούλου του υπουργού.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και την πολιτική προστασία της περιοχής.

Ο κ. Βαρελάς αναφέρθηκε και σε πλήθος άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το δήμο όπως την υπολειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου, το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού της Κινέτας, τα κρούσματα βίας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, που αποτελούν σημαντικό λόγο που δεν στελεχώνεται από προσωπικό, την ανεξέλεγκτη δράση των παραβατικών ομάδων που ρημάζουν περιουσίες. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη των αυξημένων μέτρων πολιτικής προστασίας των περιοχών κυρίως σε ό,τι αφορά την πυροπροστασία.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων κρίθηκε ακατάλληλο μετά το σεισμό της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019.

Αναφορά έγινε στην επιστολή που κατατέθηκε προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στις 14 Οκτωβρίου 2016, συνοδευόμενη από 2.500 υπογραφές πολιτών και συλλογικών φορέων και αφορούσε την αύξηση της εγκληματικότητας στο δήμο Μεγαρέων.

Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού παρέλαβε από τον κ. Βαρελά υπόμνημα που θα παραδοθεί στον υπουργό, όπου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα παραπάνω, ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα οριστεί συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Η επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This