Δευτέρα 2/8/2021

Οι φύλακες άγγελοι της Μονής Βατοπαιδίου

Οι μοναχοί Ευδόκιμος και Αρσένιος είναι οι δύο που διαχειρίζονται την κρίση στο μοναστήρι

Όταν τον ρωτούσες, ο Ηγούμενος Εφραίμ, ως πνευματικός πατέρας, απαντούσε πως αγαπούσε εξίσου όλα τα μέλη της αδελφότητας.

  • Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Δύο όμως είναι τα πρόσωπα που εμπιστεύεται περισσότερο να «διοικούν» το Βατοπαίδι. Άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του που συμβουλεύεται, εμπιστεύεται και πάντοτε άφηνε στο πόδι του στο Βατοπαίδι, όταν οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν να είναι κοντά τους. Είναι οι μοναχοί Ευδόκιμος και Αρσένιος.

Ο Ευδόκιμος θεωρείται, από όσους τον γνωρίζουν, ένας ήπιων τόνων μοναχός, που έχει τη γνώση και την εμπειρία, την ψυχραιμία και τη διορατικότητα να διαχειριστεί δύσκολα θέματα που αφορούν τη μονή. Από τις αρχές του μήνα η Μονή Βατοπαιδίου έχει αναλάβει και την πρωτεπιστασία του Αγίου Ορους και τα θέματα που απασχολούν την Ιερά Κοινότητα δεν είναι λίγα. Ο πρωτεπιστάτης Γεώργιος ο Βατοπαιδινός συζητά και συμβουλεύεται τον μοναχό Ευδόκιμο προτού λάβει αποφάσεις ή προτείνει κάτι στους εκπροσώπους των υπόλοιπων μονών.

Ο δεύτερος μοναχός που εμπιστεύεται όσο ελάχιστοι ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι ο μοναχός Αρσένιος. Είναι το κοφτερό μυαλό της μονής. Ο άνθρωπος που έβαλε τη Μονή Βατοπαιδίου μαζί με τον Ηγούμενο Εφραίμ να ξεφύγει από τα στενά όρια του Αγίου Όρους. Ο μοναχός που επιμελείται όλες τις δραστηριότητες που αφορούν την εξωστρέφεια (εκδόσεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, ΜΜΕ κ.ά.) του μοναστηριού και μαζί με τους συνεργάτες του φροντίζει για τη δημόσια εικόνα του Βατοπαιδίου.

Οι δύο μοναχοί, Ευδόκιμος και Αρσένιος, διαχειρίζονται την κρίση στο Βατοπαίδι τώρα που ο Ηγούμενος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διοικητικά του καθήκοντα (σ.σ. δίνει μάχη στο νοσοκομείο). Μέχρι να αναρρώσει και δυνατός και ακμαίος -όλοι το ευχόμαστε- να επιστρέψει στη μονή και στα πνευματικά του παιδιά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ