Οι φύλακες άγγελοι της Μονής Βατοπαιδίου

Οι μοναχοί Ευδόκιμος και Αρσένιος είναι οι δύο που διαχειρίζονται την κρίση στο μοναστήρι

Must Read

Όταν τον ρωτούσες, ο Ηγούμενος Εφραίμ, ως πνευματικός πατέρας, απαντούσε πως αγαπούσε εξίσου όλα τα μέλη της αδελφότητας.

  • Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Δύο όμως είναι τα πρόσωπα που εμπιστεύεται περισσότερο να «διοικούν» το Βατοπαίδι. Άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του που συμβουλεύεται, εμπιστεύεται και πάντοτε άφηνε στο πόδι του στο Βατοπαίδι, όταν οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν να είναι κοντά τους. Είναι οι μοναχοί Ευδόκιμος και Αρσένιος.

Ο Ευδόκιμος θεωρείται, από όσους τον γνωρίζουν, ένας ήπιων τόνων μοναχός, που έχει τη γνώση και την εμπειρία, την ψυχραιμία και τη διορατικότητα να διαχειριστεί δύσκολα θέματα που αφορούν τη μονή. Από τις αρχές του μήνα η Μονή Βατοπαιδίου έχει αναλάβει και την πρωτεπιστασία του Αγίου Ορους και τα θέματα που απασχολούν την Ιερά Κοινότητα δεν είναι λίγα. Ο πρωτεπιστάτης Γεώργιος ο Βατοπαιδινός συζητά και συμβουλεύεται τον μοναχό Ευδόκιμο προτού λάβει αποφάσεις ή προτείνει κάτι στους εκπροσώπους των υπόλοιπων μονών.

Ο δεύτερος μοναχός που εμπιστεύεται όσο ελάχιστοι ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι ο μοναχός Αρσένιος. Είναι το κοφτερό μυαλό της μονής. Ο άνθρωπος που έβαλε τη Μονή Βατοπαιδίου μαζί με τον Ηγούμενο Εφραίμ να ξεφύγει από τα στενά όρια του Αγίου Όρους. Ο μοναχός που επιμελείται όλες τις δραστηριότητες που αφορούν την εξωστρέφεια (εκδόσεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, ΜΜΕ κ.ά.) του μοναστηριού και μαζί με τους συνεργάτες του φροντίζει για τη δημόσια εικόνα του Βατοπαιδίου.

Οι δύο μοναχοί, Ευδόκιμος και Αρσένιος, διαχειρίζονται την κρίση στο Βατοπαίδι τώρα που ο Ηγούμενος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διοικητικά του καθήκοντα (σ.σ. δίνει μάχη στο νοσοκομείο). Μέχρι να αναρρώσει και δυνατός και ακμαίος -όλοι το ευχόμαστε- να επιστρέψει στη μονή και στα πνευματικά του παιδιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This