Σάββατο 31/7/2021

Ιατρική γνωμάτευση για αλλαγή της 2ης δόσης εμβολίου AstraZeneca

Τι αναφέρει σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Όποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί με μια δόση Astrazeneca, και δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί εκ νέου, τότε θα πρέπει να προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση που θα αποδεικνύει ότι συντρέχουν ιατρικοί λόγοι λόγοι για να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη δεν μπορεί κάποιος να τροποποιήσει έτσι απλά το εμβόλιο που τού αντιστοιχεί για την 2η δόση.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Σημείωσε μάλιστα πως στόχος είναι να πέσει το βάρος σε συγκεκριμένες ηλικίες ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 1500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χωρά ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν 1018.

Προανήγγειλε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

Αναφερόμενος στις προσλήψεις που έχουν γίνει στο σύστημα υγείας, δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης ότι έχουν προσληφθεί 10.000 άτομα ως επικουρικό προσωπικό και 2.500 μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Θα βγουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους;

Ερωτηθείς για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε ότι υπάρχει η βούληση, ωστόσο αυτό εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ