Σάββατο 31/7/2021

Self tests: «Ναι» από τον ΠΦΣ στη συνέχιση διανομής τους από τα φαρμακεία

Μόνη προϋπόθεση από τους φαρμακοποιούς τα self tests ανά δικαιούχο να δοθούν εφάπαξ και όχι σταδιακά

Την απόφαση να μη διακοπεί η συνεργασία των φαρμακοποιών με την Πολιτεία, όσον αφορά στο θέμα της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία, έλαβε σήμερα το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αποδεχόμενο τη σχετική πρόταση του Υπουργείου Υγείας.     

Η θετική απόφαση για τη συνέχιση της διανομής των self tests λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, κατόπιν συνεδρίασης που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, με τους φαρμακοποιούς να επισημαίνουν πως η μόνη προϋπόθεση που θέτουν είναι τα 4 self tests ανά δικαιούχο να δοθούν εφάπαξ στην αρχή του κάθε μήνα και όχι σταδιακά εντός των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, κάτι που θα τους διευκολύνει στην όλη διαδικασία.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνος Λουράντος, ψήφισε «λευκό», με το προεδρείο του Συλλόγου να συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 23/6, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του. Σημειώνεται πως οι Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας ήταν οι μόνοι που είχαν, αρχικά, απορρίψει την πρόταση της κυβέρνησης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να γνωστοποιηθεί πως τα τεστ στις συγκεκριμένες περιοχές θα διανέμονταν, εναλλακτικά, από τα σούπερ μάρκετ.

Οι ήδη εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν

Την περασμένη εβδομάδα, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος είχαν ζητήσει από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18 – 30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ