Η Πάολα τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη (video)

Must Read

Πρόσωπο-έκπληξη στα φετινά «Πρέσπεια» θα είναι η σύγχρονη λαϊκή τραγουδίστρια, Πάολα, η οποία επιλέχθηκε από την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης για την ερμηνεία των μεγάλων τραγουδιών του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη στον Άγιο Αχίλλειο, στο νησάκι της Μικρής Πρέσπας σήμερα 23 Αυγούστου.

Μεταξύ των ερμηνευτών θα βρίσκεται ο Βασίλης Λέκκας και η Έλενα Φερεντίνου.

Η εμφάνιση της Πάολα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ η ίδια, όταν είχε ρωτηθεί στο παρελθόν αν θα ερμήνευε τραγούδια του μεγάλου συνθέτη είχε απαντήσει χαρακτηριστικά «Αν μου κάνει την τιμή θα τραγουδήσω».

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από την εμφάνιση της Πάολας στα «Πρέσπεια»:

Στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί και ο ίδιος, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφορικά με τις επιλογές των τραγουδιστών που ερμηνεύουν κομμάτια από την συλλογή του. Αφορμή στάθηκε τότε, ο σάλος που προκλήθηκε για την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως ερμηνευτή του «Άξιον Εστί».

Ο ίδιος είχε αναφέρει «Είναι γνωστές οι απόψεις μου για το θέμα των «απαγορεύσεων», τις οποίες απόψεις υποστηρίζω εδώ και δεκαετίες. Πιστεύω ότι το έργο από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι «άξιος» να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. 

Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει επίσης να πω ότι θεωρώ την χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση».

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Αντώνης Ρέμος και η Πέγκυ Ζήνα.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This