Σάββατο 24/7/2021

Κλειστά για το ερχόμενο διήμερο τα σχολεία σε Θήβα, Λειβαδιά και Λαμία, λόγω καύσωνα

Κλειστά θα παραμείνουν για το ερχόμενο διήμερο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά και νηπιαγωγεία) σε Θήβα, Λειβαδιά, Λαμία και Αλίαρτο, λόγω καύσωνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Θηβαίων, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα. Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 23 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Λεβαδέων, Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα. Στο κανονικό τους ωράριο, ωστόσο, θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός

Για τις ίδιες ημέρες θα διακοπεί, λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών «που θα επικρατήσουν σε όλη την χώρα και θα επηρεάσουν δυσμενώς και την περιοχή μας», η λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στο Δήμο Λαμίας,  για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι «στα εν λόγω σχολεία δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19».

Τέλος, με απόφαση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Ντασιώτη Γεωργίου, Τετάρτη και Πέμπτη δε θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στον συγκεκριμένο δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ