Παγώνη για μετάλλαξη Δέλτα: «Φοβόμαστε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί – Αυτοί κινδυνεύουν»

Η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε ότι όλοι πρέπει να έχουμε τις μάσκες μας στη τσέπη!

Must Read

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η έλευση μίας «περίεργης» μετάλλαξης που έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, της «μετάλλαξης Δέλτα».

«Φοβόμαστε για τους ανεμβολίαστους»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών εξέφρασε την αγωνία της για τη μετάλλαξη Δέλτα που ανησυχεί ιδιαίτερα την ιατρική κοινότητα. «Με τη μετάλλαξη Δέλτα φοβόμαστε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί», είπε με νόημα η κ. Παγώνη, και πρόσθεσε ότι «όταν έχεις κάνει το εμβόλιο και τις δύο δόσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στην ΜΕΘ. Δεν υπάρχει στο ιστορικό ούτε ένας. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Αν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και έχουμε τείχος ανοσίας 75-80%, δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω».

«Το φθινόπωρο θα είναι χειρότερα – Θα πετάξουμε τη μάσκα μόνο όταν εμβολιαστεί το 80%»

Η γιατρός τόνισε ακόμα ότι «από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό». Η κυρία Παγώνη δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να εφησυχάζει, πρέπει να προσέχει τους συνωστισμούς (να φορά πάντα μάσκα σε τέτοια περίπτωση) και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

«Όταν η επιτροπή εισηγήθηκε να βγάλουμε τις μάσκες διευκρίνισαν ότι πρέπει αυτό να γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες, γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Τη μάσκα θα την έχουμε στην τσέπη μας, στην τσάντα μας. Μπορεί να ξεχνάμε το πορτοφόλι μας αλλά όχι τη μάσκα μας. Όταν φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών τότε θα μπορούμε να πετάξουμε τη μάσκα», τόνισε η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This