«Ήρθε» η μετάλλαξη Δέλτα και έγιναν τα εμβόλια… «μονόδρομος»!

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν απέκλεισε την επιστροφή στα τοπικά lockdown

Must Read

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει με την «άφιξή» της η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία παρουσιάζει έντονη έντονη επιθετικότητα.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, τώρα εμφάνισε κρούσματα και στη χώρα μας, ενώ κάνει την επιστημονική κοινότητα να εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη.

Κυβέρνηση και επιστήμονες δεν έχασαν, βέβαια, ούτε λεπτό και έσπευσαν να ενημερώσουν τον κόσμο να τρέξει να εμβολιαστεί διότι διαφορετικά κινδυνεύει. Χωρίς καν να έχουν ακόμη στα χέρια τους τα βασικά γνωρίσματα και δεδομένα της νέας μετάλλαξης, γιατροί και αρμόδιοι φορείς -πιθανότητα οι καθοδηγούμενοι- προέβησαν σε κινδυνολογικές δηλώσεις προκειμένου να πείσουν ότι «ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος»!

«Αν χρειαστεί επιστροφή σε τοπικά lockdown – Τα εμβόλια είναι το αντίδοτο»

«Ο μοναδικός τρόπος για να τελειώνουμε από την πανδημία είναι το εμβόλιο. Μόνο έτσι δεν θα επιστρέψουμε σε γενικευμένα λοκντάουν και τέταρτα κύματα. Όλα είναι στο χέρι μας, αφού υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μάς οδηγήσει σε νέα lockdown»

Ο κ. Αρκουμανέας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάμε πάλι σε νέες καραντίνες, και μάλιστα διευκρίνισε ότι «αν χρειαστεί θα πάμε σε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι χθες, Πέμπτη 24/6, μετά την επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης επιβεβαιώσαμε ότι θα γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων της Κρήτης.

«17 μήνες με την πανδημία έχουμε μάθει ότι όλα είναι στο τραπέζι και παίρνεις την απόφαση με τα δεδομένα που έχεις εκείνη τη στιγμή. Με νέα δεδομένα παίρνεις νέες αποφάσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη»

«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας… Λύση είναι τα εμβόλια. 1ον πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. 2ον τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν γίνει δισεκ. δόσεις σε όλο τον πλανήτη και εκατ. στη χώρα μας με απειροελάχιστες επιπλοκές. 3ον οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση, και υπάρχει μια σχετική ανησυχία επειδή η συγκεκριμένη μετάλλαξη Δέλτα είναι 50 με 60% πιο μεταδοτική, από την Άλφα που είναι η γνωστή που ξέραμε, η βρετανική, που έχει κυριαρχήσει και στη χώρα μας, η οποία με τη σειρά της είναι 50% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This