Δωρεά στη Βουλή το χρυσό ρολόι του Ελευθερίου Βενιζέλου

θα συμπεριληφθεί στη βιτρίνα με τα υπόλοιπα τεκμήρια του μεγάλου πολιτικού της Ελλάδας

Must Read

Το χρυσό ρολόι του Ελευθερίου Βενιζέλου χάρισε στη Βουλή ο εγγονός του. Πρόκειται για ρολόι 18 καρατίων, προσφορά των Κρητών της Αιγύπτου το 1914, ύστερα από πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Φέρει στο σκέπασμά του χάρτη που παρουσιάζεται με σμάλτο και γράφει «Νέας Ελλάδος», ενώ αναγράφεται περιμετρικά: «Τω δημιουργώ μεγάλης Ελλάδος Ελευθερίω Βενιζέλω, οι Κρήτες Καΐρου 1914». Στο πίσω μέρος το ρολόι φέρει, πάλι με σμάλτο, το μονόγραμμα «Ε.Κ.Β».

Ο εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην επιστολή που συνοδεύει τη δωρεά του, ανέφερε πως αποφάσισε να κληροδοτήσει το ρολόι του παππού του σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, μιλώντας για ένα σημαντικό κειμήλιο της Ιστορίας της χώρας μας, που για τον ίδιο προσωπικά έχει και τεράστια συναισθηματική αξία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ευχαρίστησε τον εγγονό του μεγάλου πολιτικού, κάνοντας λόγο για «συγκινητική χειρονομία».

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το 18 καρατίων ρολόι του

Να σημειωθεί πως το ρολόι θα εκτεθεί προσωρινώς στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου και, όταν ολοκληρωθεί η επετειακή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», θα συμπεριληφθεί στη βιτρίνα με τα υπόλοιπα τεκμήρια του Ελευθερίου Βενιζέλου, το στεφάνι του κόμματος των Φιλελευθέρων, το «σκουφάκι» του και την ανάγλυφη μαρμάρινη μορφή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This