«Καθυστερημένη η συγγνώμη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου» – Τη Δευτέρα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Μαρακάκης: «Προσχεδιασμένο το έγκλημα» - Τι λέει για την ποινή του συζυγοκτόνου

Must Read

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, είπε ότι η Δευτέρα το πρωί θα ληφθεί η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, ενώ στη συνέχεια «θα πρέπει να υποβληθεί και αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο, που υπολογίζεται να εκδικαστεί το Σεπτέμβριο, με την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της μικρής».

Σε ότι αφορά τα όσα υποστήριξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περί «μεταμέλειας» και «συγγνώμης», ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, επεσήμανε: «Η συγνώμη του συζυγοκτόνου είναι πολύ καθυστερημένη. Είχε λήξει η προθεσμία για τη συγνώμη. Αφού ήταν εν βρασμώ όπως ισχυρίζεται, η συγνώμη έπρεπε να έρθει μετά από λίγες ώρες. Οι δράστες που λειτουργούν εν βρασμώ συνειδητοποιούν τι έκαναν μέσα σε λίγες ώρες και ζητούν συγνώμη, όχι 37 ημέρες μετά».

«Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό το παιδί να μη γίνει το τρίτο θύμα αυτής της ιστορίας», είπε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης συνεχίζοντας και επανέλαβε την επιθυμία της οικογένειας της Καρολάιν να μείνει η μικρή στην Αλόννησο: «Το θέμα μας είναι το συμφέρον του παιδιού. Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί και είναι ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει το παιδί. Τόσο τη μητέρα της Καρολάιν, όσο και την ίδια την 20χρονη, το νησί τη λάτρευε».

Όσο για τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε στο Mega: «Η διάταξη της κ. Εισαγγελέως για τη μικρή θα είναι απολύτως σεβαστή από όλους. Ουδέποτε η μητέρα της Καρολάιν θέλησε να κόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο παππού και τη γιαγιά του. Αν πάρει η ίδια την επιμέλεια, θέλει να την επισκέπτονται συχνά».

Μαρακάκης: «Προσχεδιασμένο το έγκλημα» – Τι λέει για την ποινή του συζυγοκτόνου

«Η υπόθεση από την αρχή έχει απασχολήσει όλη την κοινωνία, και το νομικό κόσμο. Η εκτίμησή μου από την αρχή, όπως και άλλων συναδέλφων, ήταν ότι έπρεπε να θεωρηθεί βασικός ύποπτος ο σύζυγος της Καρολάιν. Οι έμπειροι ανακριτές θέλουν να δουν τι συνέβη πίσω από ένα προσχεδιασμένο – όπως φαίνεται με τους κανόνες της λογικής – έγκλημα», σχολίασε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Όσο για τι το πρέπει να αναμένουμε για την ποινή που θα επιβληθεί, είπε: «Είναι αστοχία από την πλευρά μας να προβλέψουμε την ποινή. Από την πρώτη στιγμή έχει ειπωθεί ότι αυτή η όψιμη μεταμέλεια – ομολογία του δράστη, που φαίνεται να έγινε και αβίαστα, θα χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Ακόμα και αν δεν πείσει ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχής, υπάρχουν και άλλοι ελαφρυντικοί παράγοντες που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Θα προσπαθήσει να σπάσει τα ισόβια. Αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό μπορεί η ποινή να φτάσει τα 16 χρόνια, συν την ποινή για την θανάτωση του ζώου. Αν σπάσει τα ισόβια, η ποινή θα είναι πολύ μικρότερη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This