Δεύτερος καύσωνας προ των πυλών – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα (video)

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «κύμα» καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, αφού ο υδράργυρος δεν λέει να πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. 

Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως θα κρατήσει μέρες, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις, η πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα θα είναι μικρή (5 βαθμούς) και θα έχει μικρή διάρκεια.

Χθες, Σάββατο, η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες του καύσωνα καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).

Τι είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου του OPEN, ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι πολύ ζεστός και με πολλή υγρασία.

«Για σήμερα, Κυριακή, περιμένουμε γενικότερα αίθριο καιρό, αλλά τις απογευματινές ώρες προς τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται και πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι τόσο μέσα στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει στα ηπειρωτικά τους 37-39 βαθμούς, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε περιοχές που δεν βρέχονται από θάλασσα» είπε.

Όσον αφορά στην Αττική, σήμερα θα σημειωθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει μέχρι και τους 38 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη, σήμερα, θα επικρατήσει πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια, παρ’όλα αυτά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στην γύρω ορεινή ζώνη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36-37 βαθμούς.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη και στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This