Πέμπτη 29/7/2021

Φωτιά στην Πάρο: Μάχη της Πυροσβεστικής να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια – Προβλήματα από τον καπνό στα γύρω νησιά (video)

Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς

Πάνω από πέντε χιλιόμετρα έχει διανύσει και κάψει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο κέντρο του νησιού σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου κι έχει φτάσει στον Πρόδρομο. 

Αυτή την ώρα η εικόνα είναι κάπως καλύτερη, έχουν κοπάσει και οι άνεμοι, αλλά η νύχτα αναμένεται δύσκολη, καθώς θα σταματήσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σχετικά κοντά σε επίσης διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν έχει απειληθεί άμεσα κάποια, ωστόσο ο συναγερμός παραμένει σε ύψιστο επίπεδο.

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της με αφίξεις από Σάμο, Νάξο και Αθήνα, ενώ έφτασαν κι άλλα πεζοπόρα τμήματα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το OPEN στα γύρω νησιά έχουν υπάρξει αναφορές για αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική (19:19):

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην Πάρο βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 3 Ε/Π και περιοδικά 4 Α/Φ, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ