Φωτιά στην Πάρο: Μάχη της Πυροσβεστικής να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια – Προβλήματα από τον καπνό στα γύρω νησιά (video)

Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς

Must Read

Πάνω από πέντε χιλιόμετρα έχει διανύσει και κάψει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο κέντρο του νησιού σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου κι έχει φτάσει στον Πρόδρομο. 

Αυτή την ώρα η εικόνα είναι κάπως καλύτερη, έχουν κοπάσει και οι άνεμοι, αλλά η νύχτα αναμένεται δύσκολη, καθώς θα σταματήσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σχετικά κοντά σε επίσης διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν έχει απειληθεί άμεσα κάποια, ωστόσο ο συναγερμός παραμένει σε ύψιστο επίπεδο.

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της με αφίξεις από Σάμο, Νάξο και Αθήνα, ενώ έφτασαν κι άλλα πεζοπόρα τμήματα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το OPEN στα γύρω νησιά έχουν υπάρξει αναφορές για αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού.

https://youtu.be/CaQ8vsc9FL8

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική (19:19):

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην Πάρο βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 3 Ε/Π και περιοδικά 4 Α/Φ, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα».

https://youtu.be/7EUorcl6hs8

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This