Προκαλούν όπου μπορούν οι Σκοπιανοί – Ήθελαν να έρθουν ως «Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας»

Οι Σκοπιανοί έχουν συγκεκριμένο σχέδιο να χρησιμοποιούν παντού το όνομα «Μακεδονία»

Must Read

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στο Euro για «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», αφού σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει σχέδιο από πλευράς Σκοπιανών για το όνομα.

Το νέο επεισόδιο του «θεατρικού έργου» τους σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου επέμεναν να πάρουν μέρος στον Διεθνή Αγώνα Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με το όνομα «Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας» και παρά τις συστάσεις της ελληνικής πλευράς ότι θα πρέπει να υπάρχει η λέξη «Βόρεια», βάσει της (κατάπτυστης) συμφωνίας των Πρεσπών.

Ούτε αυτή τη συμφωνία φυσικά δεν σέβονται, γιατί παντού χρησιμοποιούν τη λέξη «Μακεδονία», ενώ στην περίπτωση του διεθνούς αγώνα αυτοκινήτων των Σερρών η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας προχώρησε σε οριστική ματαίωση, βγάζοντας και σχετική ανακοίνωση.

Ενώ όμως οι Σκοπιανοί έχουν συγκεκριμένο σχέδιο να χρησιμοποιούν παντού το όνομα «Μακεδονία», η ελληνική κυβέρνηση παραμένει απαθής και αδιάφορη, θα λέγαμε, σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες και αναφορές, αρκούμενη να δέχεται την απλή «διόρθωση» από πλευράς Ζάεφ, όχι γραπτώς, αλλά προφορικώς, όπως και να μην ασχολείται με την ανάδειξη των μακεδονικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, κάτι που θα αρχίσουν να κάνουν οι Σκοπιανοί με δικές τους σφραγίδες.

Η ανακοίνωση που βγήκε από την ΟΜΑΕ για τον μηχανοκίνητο αγώνα των Σερρών αναφέρει:

«Αιτία της ματαίωσης του αγώνα είναι η μη συμμόρφωση της διοργανώτριάς του Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία αρνείτο να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της, παρά τη σχετική ενημέρωση της ΟΜΑΕ και επέμενε να αυτοαποκαλείται και να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα ως “Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας”. Επιπλέον, ο αγώνας αντιμετώπιζε και ζητήματα ασφαλιστικών καλύψεων, τα οποία για την ελληνική Πολιτεία και την ομοσπονδία είναι κορυφαίας σημασίας και προσδιορίζονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA). Ο αγώνας που ζητούσε να τελέσει η Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων».

Οι ήχοι από τις αγωνιστικές μηχανές δεν ήχησαν στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, αφού πολύ σωστά οι υπεύθυνοι της ελληνικής ομοσπονδίας δεν δέχθηκαν τους προκλητικούς Σκοπιανούς στον αγώνα και φυσικά θα αποκλειστούν και στο μέλλον από πάσης φύσεως αγώνες, εάν εξακολουθήσουν να διατηρούν την ίδια στάση και να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This