Ένσταση Λινού για Freedom Pass: «Μεγάλο λάθος να μην δίνονται τα 150 ευρώ μετά τη δεύτερη δόση»

Γιατί είναι ιατρικά επικίνδυνη η «κάρτα Ελευθερίας» πριν τον πλήρη εμβολιασμό

Must Read

Αρνητική και άκρως αντίθετη εμφανίζεται η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού στο να μοιράζει η κυβέρνηση στους νέους προπληρωμένες κάρτες αξίας 150 ευρώ, και να κάνουν διακοπές χωρίς να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Επικίνδυνη ιατρικά η κάρτα Ελευθερίας πριν τον πλήρη εμβολιασμό»

«Δίνεται αυτό το ποσό μετά την πρώτη δόση κι αυτό με ανησυχεί, γιατί η πρώτη δόση δεν προστατεύει παραπάνω από 30%. Έπρεπε να περιμένουμε να δώσουμε τα χρήματα στα παιδιά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση», σημείωσε με νόημα η κ. Λινού.

Τόνισε ότι «είναι επικίνδυνο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να απολαύσουν πράγματα στις διακοπές τους χωρίς να είναι ασφαλή», και πρόσθεσε ότι «αυτό το λάθος έγινε στη Βρετανία. Έκαναν σε πολλούς ανθρώπους την πρώτη δόση, άργησαν τη δεύτερη και τους πρόλαβε η μετάλλαξη».

Η κ. Λινού υποστήριξε ότι «κάθε κίνητρο είναι χρήσιμο», αλλά όπως είπε, η επιβράβευση, η Freedom Pass θα δίνεται μετά την πρώτη δόση, πράγμα που δεν εξασφαλίζει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. 

Σχολιάζοντας την μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, είπε ότι είναι τουλάχιστον διπλάσια από το αρχικό στέλεχος. «Κινδυνεύουν κυρίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να νοσήσουν. Θα λέγαμε ότι είναι ίσως πιο επιθετικό γιατί εισάγεται στα νοσοκομεία μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων από αυτούς που νοσούν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα», εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This