Τρίτη 27/7/2021

Ένσταση Λινού για Freedom Pass: «Μεγάλο λάθος να μην δίνονται τα 150 ευρώ μετά τη δεύτερη δόση»

Γιατί είναι ιατρικά επικίνδυνη η «κάρτα Ελευθερίας» πριν τον πλήρη εμβολιασμό

Αρνητική και άκρως αντίθετη εμφανίζεται η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού στο να μοιράζει η κυβέρνηση στους νέους προπληρωμένες κάρτες αξίας 150 ευρώ, και να κάνουν διακοπές χωρίς να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Επικίνδυνη ιατρικά η κάρτα Ελευθερίας πριν τον πλήρη εμβολιασμό»

«Δίνεται αυτό το ποσό μετά την πρώτη δόση κι αυτό με ανησυχεί, γιατί η πρώτη δόση δεν προστατεύει παραπάνω από 30%. Έπρεπε να περιμένουμε να δώσουμε τα χρήματα στα παιδιά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση», σημείωσε με νόημα η κ. Λινού.

Τόνισε ότι «είναι επικίνδυνο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να απολαύσουν πράγματα στις διακοπές τους χωρίς να είναι ασφαλή», και πρόσθεσε ότι «αυτό το λάθος έγινε στη Βρετανία. Έκαναν σε πολλούς ανθρώπους την πρώτη δόση, άργησαν τη δεύτερη και τους πρόλαβε η μετάλλαξη».

Η κ. Λινού υποστήριξε ότι «κάθε κίνητρο είναι χρήσιμο», αλλά όπως είπε, η επιβράβευση, η Freedom Pass θα δίνεται μετά την πρώτη δόση, πράγμα που δεν εξασφαλίζει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. 

Σχολιάζοντας την μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, είπε ότι είναι τουλάχιστον διπλάσια από το αρχικό στέλεχος. «Κινδυνεύουν κυρίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να νοσήσουν. Θα λέγαμε ότι είναι ίσως πιο επιθετικό γιατί εισάγεται στα νοσοκομεία μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων από αυτούς που νοσούν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα», εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ