Σάββατο 31/7/2021

Εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων για την 27χρονη από την Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό της με J&J

Η 27χρονη «κατά 99% έχει μια επιπλοκή σαφώς σχετιζόμενη με το εμβόλιο», λέει ο Διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

Με μια σπάνια παρενέργεια που «κατά 99% συνδέεται με το εμβόλιο», νοσηλεύεται η 27χρονη από την Κέρκυρα που μεταφέρθηκε την Τετάρτη εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με τον Αργύρη Συμεωνίδη, Καθηγητή Αιματολογίας και Διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, η 27χρονη «κατά 99% έχει μια επιπλοκή σαφώς σχετιζόμενη με το εμβόλιο». Η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

«Η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που η κοπέλα εμφάνισε τα συμπτώματα, είχε την ενδεδειγμένη περίθαλψη από τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Κέρκυρας», είπε στο tempo24.news ο κ.  Συμεωνίδης.

Ο καθηγητής δεν είχε να πει κάτι άλλο για την πορεία της υγείας της γυναίκας, καθώς περιμένει να δει την ανταπόκριση του οργανισμού της στη θεραπεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ