Τρίτη 3/8/2021

Ο κορωνοϊός κλείνει προσωρινά δύο εργοστάσια στα Ιωάννινα

Το «λουκέτο» ισχύει σε πρώτη φάση έως την Τρίτη 06/07

Κλειστές για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες θα παραμείνουν στα Ιωάννινα η πτηνοτροφική μονάδα «Νιτσιάκος» και η επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων «Δαβούτης – Μαυριδόπουλος», λόγω αυξημένων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, οι προαναφερθείσες εργοστασιακές μονάδες που έχουν έδρα τη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων κλείνουν κατ’ αρχάς μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουλίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών τους «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα της φονικής νόσου.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ