«Βάλτε μου τοποτηρητή»

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να ορίσει πρόσωπο για να ασκήσει διοίκηση λόγο προβλήματα υγείας

Must Read

Είναι κοινό μυστικό πως ο Μητροπολίτης Περιστερίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζει η τοπική Εκκλησία του μεγάλου δήμου της Αττικής.

  • Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι κληρικοί της Μητρόπολής του είναι προβληματισμένοι. Το ίδιο και Μητροπολίτες. Κι όμως, όταν είδε τη μεγάλη μάχη που έχει να δώσει μπροστά του, ο κ. Κλήμης πήρε τη μεγάλη απόφαση: να επικεντρωθεί στον μεγάλο αγώνα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες στην υγεία του. Επομένως, δεν έχει τον χρόνο και την προσήλωση να ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα σε μία μεγάλη Μητρόπολη με τόσες διοικητικές και ποιμαντικές ανάγκες. Γι’ αυτό και πληροφορούμαι, ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να ορίσουν έναν τοποτηρητή για να ασκήσει διοίκηση και έλεγχο στους κληρικούς. Μέχρι τουλάχιστον να ξεπεράσει τα προβλήματα. Και αυτό του ευχόμαστε όλοι από καρδιάς.

Ποιος όμως άλλος Μητροπολίτης έχει το σθένος να ζητήσει να του ορίσουν τοποτηρητή; Ουδείς. Δεν θέλει ο ίδιος; Δεν τον αφήνουν τα «περιβάλλοντα». Δεν είναι μυστικό. Ξεπερνούν τις πέντε οι Μητροπόλεις που θέλουν ικανό διοικητή. Με πνευματική διαύγεια. Γιατί καλά το σώμα να αντέχει. Το μυαλό όμως; Λειτουργεί όπως θα έπρεπε; Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Τέτοιο σχήμα έχουν οι Μητροπόλεις. Είναι περιουσία του κόσμου, όχι του Μητροπολίτη.

Δε μπορούν κληρικοί να «διοικούν» και να ασκούν εξουσία και να διαχειρίζονται χρήματα και περιουσίες αποσπώντας την υπογραφή ενός Μητροπολίτη που δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του. Είναι ευθύνη της Ιεράς Συνόδου να αναλάβει δράση. Το τόλμησε πριν από χρόνια με την επιτροπή υγείας που έστειλε σε μερικούς Μητροπολίτες και τους απάλλαξε από τα καθήκοντά τους ευθύς αμέσως. Ας πράξει τα δέοντα και τώρα, λοιπόν.

Ανανέωση εδώ και τώρα στον κλήρο!

Προβληματικοί Μητροπολίτες σημαίνει και προβληματικοί ιερείς. Χρειάζεται ανανέωση. Αλλαγή. Νέοι Αρχιερείς με νέα μυαλά να χειροτονούν κληρικούς με ικανότητες. Με μόρφωση. Με αξιοκρατία. Ούτε τους γνωστούς ούτε τα «ρουσφέτια». Νέους που έχουν όρεξη να δουλέψουν σκληρά. Ελλιπείς Αρχιερείς, λειψοί ιερείς.

Ο πρώην κληρικός με το βιτριόλι είχε ψυχολογικά προβλήματα. Αν έκαναν ψυχομετρικά τεστ (σοβαρά, όχι για τα μάτια του κόσμου), θα είχαν ανακαλύψει την προβληματική περίπτωση.

Μπορεί ο Μητροπολίτης Τριπόλεως να τον έκρινε κατάλληλο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία επιτροπή που να αξιολογεί ποιος αξίζει να μισθοδοτείται από το Δημόσιο και να ανήκει στο ενεργό δυναμικό των ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος; Η ανάγκη των ιερέων να βρουν νέους κληρικούς είναι μεγάλη. Δεν πρέπει να πέφτουν όμως στην παγίδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το είπε: «Ηρθε η ώρα να σκεφτούμε πού φταίμε». Δεν είναι η ώρα να σκεφτείτε. ΗρθεΉη ώρα να πάρετε αποφάσεις και να πράξετε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This