Κυριακή 1/8/2021

Στέλιος Πέτσας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test ή green pass και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό»

Από την Δευτέρα, 5 Ιουλίου, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να ισχύσουν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Με άλλα λόγια, να είναι απαραίτητο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους πολίτες και το αρνητικό μοριακό ή rapid test για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», τόνισε ο κ.Πέτσας.

Υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί μια μικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα γίνονταν 115.000 – 120.000 εμβολιασμοί τη μέρα και τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε περίπου 30.000 εμβολιασμούς επιπλέον.

Τέλος, εξήγησε πως σε περίπτωση που συνεχίσει να μειώνεται ο αριθμός των εμβολιασμών στην χώρα, θα πρέπει να εξεταστεί κάθε εργαλείο που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της, προκειμένου να υπάρξει πιο έντονο κίνητρο για τους πολίτες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ