Δύσκολη νύχτα στην Κεφαλονιά – Η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου

Μήνυμα του «112» από την Πολιτική Προστασία

Must Read

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά. Η ενίσχυση των ανέμων δυσχαιρένει το έργο τους με αποτέλεσμα η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου να παραμένει εκτός ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112 έφτασε στα κινητά των κατοίκων πέντε οικισμών. Πρόκειται για τους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός Κεφαλληνίας.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει, μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν απόφαση για ετοιμότητα και απομάκρυνση των κατοίκων σε Πάστρα, Κρεμμύδι και Μαρκόπουλο. Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και κυρίως βόρειοι, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται στα νότια.

Νωρίτερα, είχε ληφθεί απόφαση για εκκένωση του οικισμού Καπανδρίτι και της Αγίας Ειρήνης, αν και τελικά δεν προέκυψε άμεση απειλή.

Κινητοποίηση υπάρχει και στην Πολιτική Προστασία. Έως και αυτήν την ώρα στον θάλαμο επιχειρήσεων παραμένει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς όπως και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Στο μέτωπο της φωτιάς, ενισχύονται οι δυνάμεις με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μετέβησαν με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας, ενώ 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα, ενώ νωρίτερα τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν 7 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό! – Εκκενώθηκαν Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This