Εξαπάτησαν άνδρα στην Ορεστιάδα με «μαϊμού» μήνυμα τράπεζας!

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα απάτης με μηνύματα που στέλνουν δήθεν παραρτήματα τραπεζών, ζητώντας από τα ανυποψίαστα θύματα προσωπικά δεδομένα. 

Τελευταίο θύμα ήταν ένας κάτοικος της Ορεστιάδας, ο οποίος δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη στο κινητό του ένα μήνυμα, ως αποστολέας του οποίου εμφανιζόταν η τράπεζα στην οποία διαθέτει λογαριασμό και τον καλούσε να αποδεχθεί ή να ακυρώσει υποτιθέμενη ηλεκτρονική πληρωμή, καταχωρώντας την απάντησή του σε ένα link που περιείχε το μήνυμα.

Ο υπερσύνδεσμος οδηγούσε σε μια ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας και ζητήθηκε από τον πολίτη να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς e–banking και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του για να ακυρωθεί η υποτιθέμενη πληρωμή.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες εξασφάλισαν τα δεδομένα του θύματος και μετέφεραν 1.080 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Μετά την καταγγελία του στην Ασφάλεια Ορεστιάδας, ξεκίνησαν έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This