Έφυγε ο καύσωνας, έρχονται οι… στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ!

Την αρχή κάνουν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και λεωφορεία

Must Read

Κινητοποιήσεις των εργαζόμενων σε Ηλεκτρικό και λεωφορεία αναμένονται εντός της εβδομάδας, με στάσεις εργασίας να προγραμματίζονται για αύριο, Τρίτη 6, και μεθαύριο, Τετάρτη 7 Ιουλίου. 

Στον Ηλεκτρικό, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. εξήγγειλε στάση εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό την Τετάρτη 7 Ιουλίου, από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα χαλασμένα κλιματιστικά και τις «εξοντωτικές βάρδιες που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό», που έχουν ως αποτέλεσμα οι ηλεκτροδηγοί να εργάζονται στα ρεπό τους για να βγουν τα δρομολόγια.

«Στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που, εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης! Καλούνται, δηλαδή, οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ζητούν να μην ισχύσει η απόφαση για παράταση του χειμερινού ωραρίου έως και τα μέσα του μήνα, με παράλληλη εκτέλεση διακεκομμένων βαρδιών από τους οδηγούς. Ως εκ τούτου, έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, εκπνέει η διορία που έχουν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ για να σταματήσει να προγραμματίζει διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς. «Αν συνεχιστούν οι διακεκομμένες βάρδιες, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη μέχρι Παρασκευή στάσεις εργασίας μεταξύ 12.00 και 17.00», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων για τη στάση εργασίας στα λεωφορεία: «Μετά την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε τα εξής : 1) Εως την ΔΕΥΤΕΡΑ, 05/07/2021, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ισχύει η απόφαση του Συνδικάτου μας, ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟ. 2) Από ΤΡΙΤΗ, 06/07/2021 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/07/2021 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 12:00 έως 17:00 ΕΑΝ στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This