Πέμπτη 5/8/2021

Τριγμοί στους κόλπους της Εκκλησίας: Για απειθαρχία ο Μητροπολίτης Κυθύρων και ο Αιτωλίας Ακαρνανίας

Ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής

Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων διαπίστωσε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Η υπόθεση αφορά στην μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων που είχαν αποφασιστεί το Πάσχα και οι δυο Δεσποτάδες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απειθαρχία των πιστών προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Η Συνοδική Επιτροπή την παραπομπή των δυο Μητροπολιτών για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Βλάσιος Φειδάς, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. και Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Σύμφωνα μάλιστα με δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου: «Μετά λύπης ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διεπίστωσε, και συναπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, ότι ιδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεωτέρου κειμένου του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καταφέρεται εναντίον των Αποφάσεων Αυτής, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ