Ινδία: Αδίστακτοι απατεώνες «εμβολίασαν» χιλιάδες πολίτες με αλατόνερο!

Οι 14 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και γιατροί, κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Must Read

«Όπου φτωχός κι η μοίρα του», λέει η παροιμία, και στην πολύπαθη εν καιρώ πανδημίας Covid-19 Ινδία βρέθηκαν κάποιοι επιτήδειοι να ξεγελάσουν τον κοσμάκη, «εμβολιάζοντάς» τον με σκέτο αλατόνερο!  

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, απατεώνες είχαν στήσει τουλάχιστον 12 ψεύτικα εμβολιαστικά κέντρα στην πολιτεία Μαχαράστρα, στις παρυφές της οικονομικής ζώνης της Βομβάης. «Χρησιμοποιούσαν αλατισμένο νερό, το οποίο και χορηγούσαν με ένεση», δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματικός της αστυνομίας της Ινδίας, εξηγώντας πως το μοτίβο ήταν αντίστοιχο και σε άλλα παράνομα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Υπολογίζεται πως περίπου 2.500 πολίτες έλαβαν το ψεύτικο εμβόλιο, ενώ οι ενορχηστρωτές της απάτης αποκόμισαν συνολικά 28.000 δολάρια. Έως τώρα, 14 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και γιατροί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τα πόστα τους στα νοσοκομεία, προκειμένου να προμηθεύονται φιαλίδια και σύριγγες, αλλά και να παράγουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This