Σάββατο 24/7/2021

Τα χειρότερα έρχονται: Επιβάλλουν τα εμβόλια μέσω… επείγουσας χρήσης!

«Οι εμβολιασμοί να γίνουν υποχρεωτικοί και στην εστίαση» προτείνει ο Γώγος

Κάθε έλεγχος έχει χαθεί. Κυβέρνηση και επιστήμονες διαμηνύουν αντιδημοκρατικές μεθόδους και νέους σχεδιασμούς που αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι, όχι μόνο έρχονται τα χειρότερα, αλλά και ότι οι πειραματισμοί εις βάρος των Ελλήνων δεν έχουν τέλος.

Η κυβέρνηση λειτουργεί στη λογική τού «βλέποντας και κάνοντας», όταν ήδη τα καμπανάκια συνεχώς «χτυπούν». Ο κόσμος δεν πείθεται να εμβολιαστεί, και οι απειλές είναι το μόνο «όπλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεγάλο ποσοστό των πιο ευάλωτων ομάδων (3 στους 10 άνω των 60 ετών) παραμένει ανεμβολίαστο, με την κυβέρνηση πανηγυρίζει που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός.

Επιβάλλουν τα εμβόλια μέσω… επείγουσας χρήσης!

Μιλώντας για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε πως για να συντελεστεί κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.

«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο» ανέφερε ο κ. Γώγος δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση. «Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε.

Ο κ. Γώγος υπογράμμισε πως εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά. Όπως ανέφερε, ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρούταν τις τελευταίες 3-4 μέρες εντούτοις χθες 6/7 πραγματικά υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια έκρηξη.

«Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» πρόσθεσε επισημαίνοντας πως εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτή τη δυνατότητα του νέου στελέχους να μεταδίδεται τόσο εύκολα.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ