Μόνιμοι εκπαιδευτικοί έπειτα από 12 χρόνια «ανομβρίας»!

Κεραμέως: «Μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν 11.700»

Must Read

Στην πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών θα προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το αρχικό της πλάνο που προέβλεπε προσλήψεις σε δύο φάσεις στη γενική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα αύξησε τον αριθμό των προσλήψεων κατά 1.200 συγκριτικά με εκείνον που είχε ανακοινώσει παλαιότερα.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα.

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική
εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 4.500 μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο.

Στη συνέχεια, επισήμανε την άριστη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με εκείνα των Εσωτερικών και των Οικονομικών για την κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, που έως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

«Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει στην πράξη» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση της υπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του με ανάρτησή του στο twitter.

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό & οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης έκανε λόγο για καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξαγγέλλει διορισμούς με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη» ανέφερε, προσθέτοντας πως η κυβερνητική πολιτική την εποχή της πανδημίας έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην εκπαίδευση και έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές ανισότητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This