Το απόλυτο μπάχαλο: Η κυβέρνηση ετοιμάζει αυστηρότερες ποινές – Στο… απόσπασμα επιχειρηματίες και πελάτες!

Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων - Προκρίνουν τη λύση να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους

Must Read

Τον φόβο έχουν «σκορπίσει» οι κυβερνώντες με τις δηλώσεις τους και τα όσα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν, για να αντιμετωπίσουν τη νέα έκρηξη κρουσμάτων η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- οφείλεται στην ανευθυνότητα όσων δεν εμβολιάζονται!

Την ώρα που συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως θα αυστηροποιηθούν οι ποινές τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους πελάτες! Σκωτσέζικο ντους…

Στο… απόσπασμα επιχειρηματίες και πελάτες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός στο Μαξίμου για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων, και αυτό στο οποίο φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση είναι η λειτουργία τους μόνο για εμβολιασμένους.

Τι θα γίνει με τη χρήση της μάσκας

Το ενδεχόμενο στη χρήση της μάσκας είναι ένα. Υποχρεωτικότητα παντού. Και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι «μόνο όταν κάποιος περπατάει μόνος του στο δρόμο δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα. Όταν κάποιος βρεθεί όμως σε μέρος με πολύ κόσμο ακόμα και σε ανοικτό χώρο είναι υποχρεωμένος να φοράει τη μάσκα του».

Επιστρέφουν τα τοπικά lockdown;

Πιθανή είναι και η επιστροφή των τοπικών lockdown, ωστόσο αυτό θα κριθεί και θα αποφασιστεί ανάλογα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τι τελευταίες ώρες διαρρέονται πληροφορίες που αφορούν στην απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας αλλά και την παύση της μουσικής στην εστίαση.

Rapid test και στις χερσαίες μετακινήσεις;

Στο τραπέζι των Ειδικών αναμένεται να τεθεί και η επέκταση στις χερσαίες μετακινήσεις όσων μέτρων ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στις πτήσεις εσωτερικού και στα ταξίδια με πλοίο (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό).

«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται για τα νησιά» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Τα κρούσματα στα μέσα Αυγούστου μπορεί να φτάσουν και τα 3.500»

«Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

«Στον εβδομαδιαίο μέσο όρο θα είναι στα 2.600, με μια περαιτέρω αύξηση στις αρχές του Αυγούστου στα περίπου 3.500 κρούσματα», τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Προεξοφλημένο να μπούμε στον Αύγουστο με 3.000 κρούσματα κορωνοϊού» ανέφερε με νόημα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This