Ετοιμάζονται να ανάψουν «φωτιά» στη Θράκη: Πορεία διαμαρτυρίας από την παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!

Παραδέχεται ότι σκοπός της είναι η «διατήρηση τουρκικής συνείδησης»!

Must Read

Πριν λίγες μέρες ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα συλλόγων της Θράκης, προσκείμενων στο προξενείο και την τουρκική προπαγάνδα, να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/ή» στην ονομασία τους.

Η εξέλιξη της υπόθεσης και η γνωμοδότηση του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας δεν άρεσε στους γνωστούς για τις σχέσεις και τις διασυνδέσεις τους με την Άγκυρα. Και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να ανάψουν «φωτιά» στη Θράκη!

Έτσι η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» καλεί το Σάββατο στις 11:30 το πρωί σε πορεία διαμαρτυρίας! Εξέδωσε και ανακοίνωση κάνοντας λόγο για… στοχοποίησή της, ενώ παραδέχεται ότι σκοπός της είναι η «διατήρηση τουρκικής συνείδησης»!

Γράφουν λοιπόν στην ανακοίνωσή τους:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για το γεγονός της απόρριψης της αναιρέσεως μας από τον Άρειο Πάγο. Δεδομένης της επανειλημμένης απόρριψης των διαχρονικών και δίκαιων αιτημάτων μας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και την άρνηση της Πολιτείας να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποδεικνύεται η οριστική εκτροπή από τις δημοκρατικές αξίες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι, ο σεβασμός στη διαφορά πίστεως, φύλου, εθνική συνείδησης και καταγωγής, του χρώματος στο δέρμα, στη γλώσσα, κ.ο.κ. συνιστά οικουμενική αξία και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που ασκείται είτε ατομικά είτε συλλογικά και προστατεύεται από όλες τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ένα σωματείο η ίδρυση του οποίου αρχικά έγινε δεκτή από την χώρα μας αλλά μεταγενέστερα απαγορεύτηκε η λειτουργία του για ανυπόστατους εθνικούς λόγους, ασκώντας ειρηνικά κάθε δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα, αναζητά τα τελευταία 13 έτη δικαίωση και αναγνώριση δικαιωμάτων που σε άλλες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και του υφηλίου είναι αυτονόητα και έχουν κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες.

Καταδικάζουμε, κάθε προσπάθεια αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και στοχοποίησης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, της οποίας το μοναδικό “ατόπημα” είναι η διατήρηση τουρκικής συνείδησης. Σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν να διχάσουν την Τουρκική Μειονότητα της Θράκης και τον ελληνικό λαό γενικότερα, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ειρηνικά και δημοκρατικά οποιοδήποτε δικαίωμά μας αναγνωρίζει τόσο το Σύνταγμα της χώρας μας όσο και οι διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες που την δεσμεύουν μέχρι την τελική και οριστική δικαίωση μας.

Ενόψει των παραπάνω ανακοινώνουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στις 10 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30πμ, θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία η οποία θα ξεκινήσει από την έδρα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και θα κατευθυνθεί προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου και θα λάβει χώρα σύντομη ομιλία και καθιστική διαμαρτυρία. Καλούμε όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματά μας και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή με την οποία ασκούμε το δικαίωμά μας στη δημοκρατική διαμαρτυρία και υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έλλειψη δικαιοσύνης».

Κάπως λάθος τους τα έχουν μεταφέρει από την Άγκυρα, η οποία στο εσωτερικό της δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στους πολίτες της και τους ρίχνει δια ασήμαντον αφορμή στα μπουντρούμια, αλλά δασκαλεύει τους ανθρώπους της να εκμεταλλεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα που ισχύουν στα δυτικά κράτη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This