Κυβερνητικός διωγμός κατά των υγειονομικών: Αποψιλώνουν τα νοσοκομεία, καταδιώκουν τους συνδικαλιστές

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ η κυβέρνηση, το πολεμάει…

Must Read

Την ώρα που η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς, ο διωγμός όσων αντιδρούν στις ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών στα νοσοκομεία, συνεχίζεται.

Η νέα δίωξη για συνδικαλιστική δράση έγινε κατά της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (​ΕΙΝΑΠ) με τη σειρά της, καταγγέλλει την αποψίλωση των νοσοκομείων της Αττικής!

ΠΟΕΔΗΝ: «Θέλουν να μας φιμώσουν. Δεν θα τους περάσει»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και προσπάθεια φίμωσης, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», κλήθηκε καταρχήν να καταθέσει σε ΕΔΕ για ανακοινώσεις του Σωματείου που δημοσιεύθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο για ζητήματα αυταρχισμού, τρομοκρατίας που επικρατούν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στις δυσχέρειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω ελλείψεων προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών.

Η σχετική ανακοίνωση:

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Οι Συνδικαλιστικές διώξεις συνεχίζονται. Σειρά έχει τώρα η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».

Κλήθηκε καταρχήν να καταθέσει σε ΕΔΕ για ανακοινώσεις του Σωματείου που δημοσιεύθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο για ζητήματα αυταρχισμού, τρομοκρατίας που επικρατούν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στις δυσχέρειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω ελλείψεων προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών. Όπως οφείλει δηλαδή να υποστηρίζει ως Πρόεδρος του Σωματείου. Μάλιστα εγκρίθηκε αίτημά της να παρίσταται με δικηγόρο.

Δίκαια αιτήματα για τα οποία ήδη έχουμε λάβει θέση και έχουν την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ.

Την Πέμπτη 8/7/2021 έλαβε νέα κλήση και καλείται ως μάρτυρας χωρίς να έχει το δικαίωμα να παρίσταται δικηγόρος.

Είναι απαράδεκτες όλες αυτές οι μεθοδεύσεις και τις καταγγέλλουμε. Θα είμαστε εκεί στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Δευτέρα 12/07/2021 στις 11πμ.. Στηρίζουμε την συνάδελφο για την Συνδικαλιστική δίωξη που υφίσταται, όπως και κάθε άλλο συνάδελφο.

Ζητάμε την άρση της κλήσης σε απολογία. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις των Συνδικαλιστικών Στελεχών που ημέρα με την ημέρα πληθαίνουν.

Θέλουν να μας φιμώσουν.

Δεν θα τους περάσει.

ΕΙΝΑΠ: «H αποψίλωση των νοσοκομείων της Αττικής είναι εγκληματική και δε θα την επιτρέψουμε!»

Σε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΕΙΝΑΠ, η οποία αναφέρει ότι ασκούνται σοβαρές πιέσεις σε αναισθησιολόγους νοσοκομείων της Αττικής για να μετακινηθούν προς νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της νησιωτικής χώρας!

Αν υπολογίσει κανείς και τις καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων… καταλαβαίνει τι κατάσταση επικρατεί στο ΕΣΥ…

Η κυβερνητική πολιτική του όσα πάνε κι όσα έρθουν και η παντελής αδιαφορία να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχει προκαλέσει την οργή των υγειονομικών, οι οποίοι εκτός από την εξάντληση τόσους μήνες, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις μεθοδεύσεις του Μαξίμου. Το οποίο θα τους υποχρεώσει και σε εμβολιασμό…

Η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι παρά τις διαμαρτυρίες μας συνεχίζονται ασφυκτικές πιέσεις σε αναισθησιολόγους νοσοκομείων της Αττικής να μετακινηθούν προς νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της νησιωτικής χώρας. Και αυτό παρά το γεγονός πως είναι γνωστές στην πολιτική ηγεσία οι τραγικές ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς επίσης είναι καλά γνωστή στην πολιτική ηγεσία η εξοντωτική υπερκόπωση που έχουν υποστεί επί πάρα πολλούς μήνες όλοι οι συνάδελφοι αναισθησιολόγοι λόγω τόσο της ενασχόλησής τους με τα περιστατικά της πανδημίας (διασωληνώσεις, διακομιδές, κ.λπ.) όσο και με την αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας.

Ιδιαίτερα δε, τώρα που υπάρχει τεράστια πίεση από χιλιάδες ασθενείς που έχουν συσσωρευτεί στις λίστες προς χειρουργείο και πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν, η αποψίλωση των νοσοκομείων της Αττικής είναι εγκληματική και δε θα την επιτρέψουμε!

 Καλούμε την κυβέρνηση να φροντίσει για την κάλυψη των κενών τόσο στις  μεγάλες πόλεις όσο και στην Περιφέρεια.

Καλούμε τους συναδέλφους αναισθησιολόγους που δέχονται τέτοιου είδους  πιέσεις να επικοινωνούν αμέσως με την ΕΙΝΑΠ.

Από τα Χανιά στο Ρέθυμνο: Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος, ούτε σούπερ ήρωες, είμαστε ΓΙΑΤΡΟΙ επιστήμονες που χρόνια τώρα καλύπτουμε τα λάθη των δικών σας κυβερνήσεων

Την ίδια καταγγελία, για μετακινήσεις αναισθησιολόγων δηλαδή, έκανε και το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων.

Η σχετική ανακοίνωση

«Και αφού (υποτίθεται) στελεχώσατε το ΕΣΥ με αφορμή την πανδημία γιατί στέλνετε εντολή μετακίνησης των αναισθησιολόγων για άλλη μια φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου;

Άλλος ένας γιατρός του Νοσοκομείου μας υπέβαλε παραίτηση αυτή τη φορά αναισθησιολόγος.
Μας ωθείτε σε παραιτήσεις με μοναδικό σας στόχο την επιπλέον αποδυνάμωση του ΕΣΥ, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του.

Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος, ούτε σούπερ ήρωες, είμαστε ΓΙΑΤΡΟΙ επιστήμονες που χρόνια τώρα καλύπτουμε τα λάθη των δικών σας κυβερνήσεων. Γιατί εσείς μας στείλατε μετανάστες στο εξωτερικό και τώρα μας θέλετε μετανάστες και στο εσωτερικό.
Το κάναμε μια, δύο, με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι στη πανδημία και όχι μόνο, ε φτάνει!!!

Η ΕΓΕΣΥΧ και ο Εργασιακός σύλλογος στέκονται δίπλα στη αρνητική εισήγηση της Συντονίστριας Διευθύντριας του Αναισθησιολογικού τμήματος που διαφωνεί με τη μετακίνηση γιατρού Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, λόγω αυξημένων αναγκών στο Νοσοκομείο μας. Με την παραπάνω απόφαση συμφώνησαν ομόφωνα ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, το Επιστημονικό συμβούλιο και ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα .
Η πρόταση που προέκυψε σαν προσωρινή λύση από τη συνεδρίαση του Επιστημονικού συμβουλίου στις 8/7/21 είναι να λάβει υπόψη της η 7η Υγειονομική Περιφέρεια τη σύνθεση σε προσωπικό, όλων των Αναισθησιολογικών τμημάτων της Κρήτης και να γίνει αναλογική κάλυψη των εφημεριών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Επειδή η παραπάνω απόφαση στηρίζεται στη υπευθυνότητα μας για άλλη μια φορά, για την ασφάλεια του Νόμου Ρεθύμνου, θεωρούμε ότι είναι μια προσωρινή λύση και ζητάμε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία της περιφέρειας Κρήτης.
Η ευθύνη της λειτουργίας των Νοσοκομείων είναι απόλυτα δίκη σας.-

Η πανδημία σας έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να βρείτε λύσεις στις παθογένειες που εσείς δημιουργήσατε χρόνια πριν και τη χάσατε.
Βάζετε σε κίνδυνο συναδέλφους.
Βάζετε σε κίνδυνο ασθενείς που περιμένουν στις λίστες αναμονής για χειρουργείο.
Λυπούμαστε ειλικρινά τους συναδέλφους μας στο Ρέθυμνο και τον κόσμο που ταλαιπωρείται αλλά πάνω από όλα λυπούμαστε για το ΕΣΥ που εσείς αποδυναμώνετε καθημερινά.-

ΖΗΤΑΜΕ τη συμπαράσταση των κατοίκων, αλλά και των Βουλευτών του Νομού Χανίων, για τη εύρεση μόνιμης λύσης του προβλήματος.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων
Το Δ.Σ. του Εργασιακού Συλλόγου».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This