Παρασκευή 6/8/2021

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των υποψηφίων – Πόσοι πήραν κάτω από 10

Σε Ιστορία και Μαθηματικά περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους έγραψαν κάτω από τη βάση

Σήμερα, ανακοινώθηκαν τα στατιστικά των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότεροι από τους μισούς ήταν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, όπου στα περισσότερα βασικά μαθήματα πέτυχαν επίδοση πάνω από 10.

Απαιτητικά μαθήματα η Ιστορία και τα Μαθηματικά

  • σε Ιστορία και Μαθηματικά περισσότεροι από τους μισούς ήταν οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από τη βάση
  • το μάθημα στο οποίο βρέθηκαν οι περισσότεροι υποψήφιοι με επιδόσεις μεγαλύτερης του 10 ήταν η Γλώσσα και Λογοτεχνία με το 77,23% να γράφει πάνω από τη βάση του 10
  • Πολύ καλές επιδόσεις και στη Βιολογία με το 68,44% των υποψηφίων να πετυχαίνει επίδοση μεγαλύτερη του 10

Στις Σπουδές Υγείας 19 και 20 στην γλώσσα έγραψε μόλις το 2,37%, στη Φυσική αντίστοιχη επίδοση πέτυχε το 18%, στη Βιολογία το 18% και στην Χημεία το 15%.

Στις θετικές σπουδές υψηλότατες βαθμολογίες πέτυχε στα Μαθηματικά το 19,01% των υποψηφίων, στη Φυσική το 16,98% και στη Χημεία το 9,34% των υποψηφίων.

Στις ανθρωπιστικές σπουδές ούτε 2 στους 100 υποψήφιους ήταν αυτοί που αρίστευσαν στη Γλώσσα ενώ στα Αρχαία οι βαθμολογίες της τάξης του 19 και 20 μπήκαν μόνο στο 3,7% των υποψηφίων ενώ αντίθετα θρίαμβος υπήρξε στην κοινωνιολογία με πάνω από 27% των υποψηφίων να καταγράφουν άριστη βαθμολογία.

Στις Οικονομικές Σπουδές οι υποψήφιοι με βαθμολογία 19 ή 20 στα Μαθηματικά ήταν μόλις το 2,6% ενώ αντίθετα στην Πληροφορική το ποσοστό των αριστεύσαντων είναι 21,6% και στην οικονομία πάνω από 27%.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ