Θαυμασμός για την 12χρονη Λεμονιά που έσωσε λουόμενο στην Χαλκιδική!

Must Read

Τον θαυμασμό όλων έχει κερδίσει ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο κατάφερε και έσωσε τη ζωή ενός άντρα σε παραλία στην Χαλκιδική.

Η Λεμονιά μόλις είδε ότι ο λουόμενος είχε χάσει  τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής, δεν δίστασε ούτε λεπτό… Βούτηξε στην θάλασσα και σε μερικά δευτερόλεπτα βρέθηκε δίπλα του.

Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στο Facebook, «Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ’ολιγον πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι!

Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου άντρα.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας για κάθε ενδεχόμενο! Στην συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων για καλή ανάρρωση.»

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This