«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και από τον Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο

Να μείνουν οι εκκλησίες χωρίς τους... παλαβούς παπάδες, προτείνει ο Δέσποτας

Must Read

Δηλώσεις που θα προκαλέσουν νέες αντιδράσεις έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

Σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ιερείς ο Δέσποτας απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη:

«Θα έλεγα ναι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ιερέων και μάλιστα όποιος δεν εμβολιάζεται να του περικόπτεται ο μισθός, γιατί ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Θα έπρεπε πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Θα δείτε ότι όσοι ήταν στη γραμμή αυτή με αυτές τις λογικές πεθάνανε απο κορωνοϊό. Όλοι οι πνευματοφόροι αυτοί οι οποίοι ανέδυαν παράδεισο, επήγαν στον παράδεισο».

Μάλιστα όπως είπε, είναι προτιμότερο να μείνει μια εκκλησία χωρίς παπά, παρά να είναι «παλαβός» ο παπάς:

«Υπάρχει και μια ρήση που λέει ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Έχουμε παπάδες οι είναι παλαβοί. Σκεπτόμαστε λοιπόν, να το τιμωρήσουμε να μείνει η εκκλησία χωρίς παπά. Προτιμώ λοιπόν να μείνει χωρίς παπά αυτού του είδους τον παπά, παρά με παπά τέτοιον».

«Εμείς οι πολλοί λέμε αυτό που πρέπει να πούμε σύμφωνα με τις οδηγίες της εκκλησίας και του χριστιανισμού. Ο άλλος ακολουθεί, αν είναι λανθασμένος ο δρόμος στον οποίο τον οδηγεί ο παπάς, θα τον πάρει ο άνεμος μαζί με τον παπά. Δεν μπορούμε να του πούμε θα σε κρεμάσουμε αν δεν πας εκεί. Του λέμε ποιο είναι το καλό και ποιο είναι το κακό. Από εκεί και πέρα ο καθένας διαλέγει τον δικό του δρόμο και όπως θα κοιμηθεί έτσι θα ξημερώσει. Όποιος δεν καταλαβαίνει θα πάρει τον μισθό της “ακαταλαβοσύνης” του. Όλα εδώ πληρώνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This