Τι έγινε τελικά με τον Πάνο Λασκαρίδη;

Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» των γεγονότων

Must Read

Τώρα, που πέρασε αρκετός καιρός, ας δούμε τι μπορεί να έχει συμβεί με το «θέμα Λασκαρίδη» το οποίο προέκυψε από το… πουθενά και δημιούργησε πολλές και ίσως λανθασμένες εντυπώσεις.

Κατ΄αρχάς, γιατί μια «φιλική συνομιλία» μεταξύ του γνωστού εφοπλιστή και μελών κάποιας δημοσιογραφικής ομάδας ( ένα «journalistic fund» του οποίου χορηγοί είναι, μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Σόρος και το Ίδρυμα Νιάρχου) η οποία εδώ και πολύ καιρό «ασχολείται συστηματικά με τον Π. Λασκαρίδη, συζήτηση που είχε γίνει πριν από ενάμιση χρόνο, βγήκε τώρα στη δημοσιότητα;

Ποιος την είχε στα χέρια του (εκτός από εκείνους με τους οποίους συνομίλησε ο εφοπλιστής) και γιατί –αν την είχε- την έβγαλε τόσο αργά στη δημοσιότητα;

Πάμε λίγο πίσω στα γεγονότα. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η διοίκηση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, με τη σύμφωνη γνώμη μιας ομάδας μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, προσπαθεί εδώ και καιρό να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να αγοραστεί το μεγάλο κτίριο που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος, και βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο του ΝΑΤ στον κέντρο του λιμανιού του Πειραιά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η προσπάθεια δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει και αυτό γιατί είναι αρκετοί οι εφοπλιστές, μεταξύ των οποίων και μερικά «μεγάλα ονόματα», που δεν συμφωνούν.

Η άποψη που εκφράζεται και που είναι αντίθετη με εκείνη της ηγετικής ομάδας λέει ότι, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει κρίση, σε μια περίοδο που η Ένωση έχει δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα που συγκεντρώνει χρήματα για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του ελληνικού λαού, αλλά και για την προμήθεια οργάνων εξοπλισμού του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας (ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ), δεν θα είναι σωστό η εφοπλιστική κοινότητα να προβεί στην αγορά ενός τεράστιου κτιρίου, προκειμένου να στεγάσει τους λιγοστούς υπαλλήλους, ένα εντευκτήριο και μια αίθουσα συνεδριάσεων που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία του οργάνου.

Η ομάδα αυτή, που είναι πολυάριθμη αλλά σπανίως ομιλεί, πιστεύει ότι η Ένωση πρέπει να κινείται σε χαμηλούς τόνους, να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα και να επιδίδεται αθόρυβα σε ενέργειες για την κοινή ωφέλεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πάνος Λασκαρίδης, που έχει γίνει γνωστός για τις μεγάλες του δωρεές στο Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και για την μεγάλη πολιτιστική προσφορά του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» που στεγάζεται και δρα στον Πειραιά, εξέφρασε δημόσια την άποψή του, σαφώς αντίθετη προς την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, προκαλώντας τη δυσφορία της ηγεσίας της Ένωσης.

Σε μια στιγμή λοιπόν που οι σχέσεις του Π.Λασκαρίδη με το προεδρείο είχαν οξυνθεί εμφανίστηκε η γνωστή «συνέντευξη», την οποία ακολούθησαν τα εξής γεγονότα.

  • Η διοίκηση της Ε.Ε.Ε. εξέδωσε σφοδρότατη ανακοίνωση με την οποία «καταδίκασε αμείλικτα»  τις θέσεις που εξέφρασε ο Λασκαρίδης «για τον πρωθυπουργό της χώρας», ενώ ήταν πλέον ή εμφανές ότι ο εφοπλιστής μιλούσε –έστω και με οξύτατες εκφράσεις- γενικά για το εάν ο εφοπλισμός έχει ή όχι εξάρτηση από τη εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.
  • Ο αδελφός του εφοπλιστή, έσπευσε να «καταδικάσει» επίσης τις δηλώσεις και σχεδόν να «αποκηρύξει» τον… βλάσφημο. Σημειώνεται ότι οι αδελφοί Λασκαρίδη «χώρισαν τα τσανάκια τους» πριν λίγο καιρό.
  • Το «Κομμίτι» των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου, εξέδωσε μία ήπια σε σχέση με εκείνη της Ε.Ε.Ε. ανακοίνωση, παραλείποντας να αναφέρει οποιοδήποτε όνομα, προκαλώντας έτσι την δυσφορία του προεδρείου της Ε.Ε.Ε. η οποία εκφράστηκε ποικιλοτρόπως και όχι κομψά προς την διεύθυνση του «Κομμίτι».
  • Ο Πάνος Λασκαρίδης, δέχθηκε τηλεφώνημα από το προεδρείο με το οποίο του ζητείτο να υποβάλει την παραίτησή του.
  • Ο εφοπλιστής εξέφρασε, μιλώντας με μέλη του Δ.Σ., την απορία του, λέγοντας «γιατί οι άλλοι, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και έχουν εκκρεμότητας με τη ελληνική Δικαιοσύνη, για διάφορα θέματα δεν κλήθηκαν ποτέ να παραιτηθούν»;
  • Κάποια μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον Πάνο Λασκαρίδη ότι επίκειται πρόταση του προεδρείου προς το Δ.Σ. για διαγραφή του από την Ενωση.
  • Μαθαίνοντας αυτό, ο εφοπλιστής υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του.
  • Την επομένη, τον πληροφόρησαν ότι ετοιμάζεται Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα κάνει την παραίτησή του δεκτή ή όχι.
  • Ο εφοπλιστής απάντησε με διάφορα «γαλλικά» τα οποία καλώς γνωρίζει και το θέμα σταμάτησε εκεί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Λασκαρίδης είχε θέσει και θέμα σχετικά με τα οικονομικά του οργάνου που έχει συστήσει η Ε.Ε.Ε. για την ανακούφιση των πολιτών και την ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς εφέρετο ότι κάποιος «Τούρκος προμηθευτής» έχει «φεσώσει» το όργανο με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που του είχε δοθεί για να αγοραστούν μάσκες, αναπνευστήρες κ.λπ. Λέγεται δε, ότι αυτή του η παρατήρηση και η αναφορά στην ανάγκη διενέργειας ελέγχου ήταν η αιτία των εκρήξεων που ακολούθησαν.

Μια ακόμη πληροφορία αναφέρει ότι τα «χαρτιά» του υπό αγορά (;) κτιρίου το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι «κάπως μπερδεμένα» και ίσως απαιτείται προσοχή και έρευνα.

Αυτά συμβαίνουν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στην Ενωση των πλουσιότερων Ελλήνων, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα, προτιμούν τους χαμηλούς τόνους, παρά την πρόκληση του αισθήματος των πολιτών.

Επίσης, λέγεται,  ότι ναυάγησε το σχέδιο για ανάθεση της προεδρίας σε ένα εκ των υιών του πρόσφατα εκλιπόντος Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και ως διάδοχος της παρούσης ηγεσίας φέρεται γνωστό γυναικείο όνομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This