«Σφαγείο» η ΕΒΕ της Κεραμέως! Σοκ με 25.000 υποψήφιους να μένουν εκτός ΑΕΙ

Σε απελπισία χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους! - Μένουν εκτός ακόμα και υποψήφιοι που έγραψαν άριστα

Must Read

Εκτοπίστηκαν από τα πανεπιστήμια πάνω από 25.000 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, όπως επιβεβαίωσε χθες η ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Το υπουργείο Παιδείας ψαλίδισε κυριολεκτικά τις εισαγωγές των υποψηφίων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, με χιλιάδες οικογένειες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Γονείς και αντιπολίτευση ζητούν έστω και τελευταία στιγμή να μην εφαρμοστεί για φέτος η ΕΒΕ και να καλυφθούν οι 77.500 θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εξήγγειλε η Νίκη Κεραμέως.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού δελτίου με ημερομηνία λήξης την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. Συνεπώς πολλοί υποψήφιοι δε θα μπορέσουν να δηλώσουν καμία σχολή, ενώ άλλοι χάνουν την σχολή που ήθελαν παρά το γεγονός ότι έβγαλαν καλούς βαθμούς. Έτσι με τη «σφαγή» που προκάλεσε το υπ. Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι μένουν εκτός είτε επειδή «κόβονται», είτε επειδή δεν χωράνε στον προσφερόμενο αριθμό εισακτέων, τη στιγμή που περιφερειακά πανεπιστήμια κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φοιτητές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του ΥΠΑΙΘ περίπου 10.000 με 15.000 υποψήφιοι κόβονται από την ΕΒΕ, ενώ σχεδόν άλλοι τόσοι θα μείνουν εκτός λόγω συνωστισμού! Πρόκειται για την πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια που το το 1/3 των υποψηφίων «κόβονται» ή δεν «χωράνε» στις σχολές τη στιγμή που παραμένουν κενές 15.000 θέσεις.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλύψει όλες τις διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας: «Οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται και ολοκληρώνεται η εικόνα καταστροφής που επιφύλαξε το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της πανδημίας. Οι πιο «ευνοϊκές» εκτιμήσεις προβλέπουν πως λόγω του εξεταστικού συστήματος Κεραμέως θα αποκλειστούν περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες».

Από πλευράς του ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφέρει: «Τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα κατέρρευσαν από τους ίδιους τους αριθμούς, αφού υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, ιδίως στις περιπτώσεις των ειδικών μαθημάτων, πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους. Από αύριο χιλιάδες παιδιά θα δουν τα μηχανογραφικά κλειστά ή με ελάχιστες επιλογές, ενώ τον Αύγουστο θα αντιληφθούν οριστικά πως ο δρόμος για την ανώτατη εκπαίδευση είναι φραγμένος».

Δείτε επίσης: Επιστολή μαθητή στην Κεραμέως: «Με 20.988 μόρια από σήμερα είμαι ένας αποτυχημένος άριστος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This