Οι δέκα κατηγορίες που μπορούν να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα

Must Read

Περίπου 30.000 ασφαλισμένοι, κυρίως μητέρες ανηλίκων, αλλά και και πατέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, έχουν δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Οι εν λόγω συμπληρώνουν τις ειδικές προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους γονείς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Οι γονείς ανηλίκων, ασφαλισμένοι του Δημοσίου καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία των ΔΕΚΟ ή Τραπεζών, οι οποίοι είχαν κατοχυρωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, θα έπρεπε να είχαν συμπληρώσει την 25ετία μέχρι 31/12/2012.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα αντίστοιχα όρια ηλικίας πριν την 18η Αυγούστου 2015.

Αναλυτικά οι δέκα κατηγορίες: 

1. Μητέρες δηµόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι ∆ΕΚΟ/Τραπεζών, που είχαν συµπληρώσει το 2010 την απαραίτητη 25ετία µαζί µε ανηλικότητα τέκνου και είχαν µέχρι 18/8/2015 συµπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας.

2. Γονείς (άνδρες – γυναίκες) δηµόσιοι υπάλληλοι και µόνο µητέρες υπάλληλοι ∆ΕΚΟ – Τραπεζών, που είχαν συµπληρώσει το 2011 την απαραίτητη 25ετία και µαζί ανηλικότητα τέκνου είχαν µέχρι 18/8/2015 συµπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας.

3. Γονείς (άνδρες – γυναίκες) δηµόσιοι υπάλληλοι και µόνο µητέρες υπάλληλοι ∆ΕΚΟ – Τραπεζών, που είχαν συµπληρώσει το 2012 την απαραίτητη 25ετία και υπήρχε παράλληλα ανηλικότητα τέκνου και είχαν µέχρι 18/8/2015 συµπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας.

4. Τρίτεκνες και άνω µητέρες δηµόσιοι υπάλληλοι και τρίτεκνες µητέρες υπάλληλοι ∆ΕΚΟ – Τραπεζών, που είχαν συµπληρώσει το 2010 την απαραίτητη 20ετία, µπορούν άµεσα να συνταξιοδοτηθούν άνευ ορίου ηλικίας.

5. Τρίτεκνοι και άνω (άνδρες – γυναίκες) δηµόσιοι υπάλληλοι και τρίτεκνες µητέρες υπάλληλοι ∆ΕΚΟ/Τραπεζών, που είχαν συµπληρώσει το 2011 την απαραίτητη 20ετία και είχαν συµπληρώσει µέχρι 18/8/2015 το 52ο έτος της ηλικίας.

6. Τρίτεκνοι και άνω (άνδρες – γυναίκες) δηµόσιοι υπάλληλοι και τρίτεκνες µητέρες υπάλληλοι ∆ΕΚΟ/Τραπεζών, που είχαν συµπληρώσει το 2012 την απαραίτητη 20ετία και είχαν συµπληρώσει µέχρι 18/8/2015 το 55ο έτος της ηλικίας τους.

7. Μητέρες ασφαλισµένες στο ΙΚΑ και σε Ταµεία ∆ΕΚΟ/Τραπεζών αλλά και στο Ταµείο Νοµικών, που είχαν συµπληρώσει το 2010 συνολικά 5.500 ηµέρες ασφάλισης και είχαν ανήλικο τέκνο, και κατοχύρωσαν με αυτόν τον τρόπο το 50ό έτος τους για µειωµένη σύνταξη και τα 55 για πλήρη.

8. Μητέρες ασφαλισµένες στο ΙΚΑ και σε Ταµεία ∆ΕΚΟ/Τραπεζών αλλά και στο Ταµείο Νοµικών, που είχαν συµπληρώσει το 2011 συνολικά 5.500 ηµέρες ασφάλισης και ανήλικο τέκνο και κατοχύρωσαν έτσι το 52ο έτος τους για µειωµένη σύνταξη και τα 57 για πλήρη.

9. Μητέρες ασφαλισµένες στο ΙΚΑ και σε Ταµεία ∆ΕΚΟ/Τραπεζών αλλά και στο Ταµείο Νοµικών, που είχαν συµπληρώσει το 2012 συνολικά 5.500 ηµέρες ασφάλισης και ανήλικο τέκνο και κατοχύρωσαν έτσι το 55ο έτος τους για µειωµένη σύνταξη και τα 60 για πλήρη.

Οι τρεις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισµένων θα πρέπει να έχουν συµπληρώσει το σχετικό όριο ηλικίας πριν την αύξηση που έφερε ο ν. 4336/2015 τον Αύγουστο του 2015.

10. Μητέρες ασφαλισµένες στον ΟΑΕΕ. Έχει «ανοίξει ο δρόµος» για χιλιάδες γυναίκες ασφαλισµένες στον ΟΑΕΕ και τα ταµεία των εµποροβιοτεχνών, των επαγγελµατιών και των αυτοκινητιστών αλλά και των γιατρών και µηχανικών, που είναι ασφαλισµένες στο ΕΤΑΑ, ώστε να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας, κάνοντας χρήση της ειδικής διάταξης του ΙΚΑ για τη συνταξιοδότηση των µητέρων.

Το εν λόγω δικαίωµα αφορά τις παλιές ασφαλισµένες (πριν τις 31/12/1992) και µπορεί να αξιοποιηθεί από µητέρες ασφαλισµένες στα Ταµεία:

  • ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ
  • ΟΑΕΕ – ΤΣΑ
  • ΟΑΕΕ – ΤΑΕ
  • ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕ∆Ε
  • ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This