Πέμπτη 5/8/2021

Ιερά Σύνοδος για το εμβόλιο: Δεν αλλάζει την προσωπικότητα και δεν έχει μικροτσίπ

Φυλλάδιο με 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για να μοιραστεί στις Εκκλησίες

Με μια έκδοση «Προς τον Λαό» η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας απαντά με τη βοήθεια γιατρών σε ερωτήσεις που φέρεται να έκαναν πιστοί και κληρικοί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκαναν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Βασίλης Κικίλιας στις 13 Ιουλίου.

Το φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου αποτελείται από 12 ερωτήσεις και απαντήσεις και θα μοιραστεί στους ναούς, διαθέσιμο σε πιστούς και ιερείς, σε μια προσπάθεια της Εκκλησίας να συμβάλει στην αύξηση των εμβολιασμών.

Από τα σημεία που ξεχώρισαν, ήταν οι διευκρινίσεις που δόθηκαν σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού:

  • Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα
  • Το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα
  • Δεν περιέχει μικροτσίπ
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος για τεκνοποίηση.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο.

Και προστίθεται: «Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, ενώ το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας. Κατά συνέπεια τα μέλη της Εκκλησίας μπορούν ελεύθερα, σύμφωνα με την υπόδειξη του γιατρού τους να επιλέξουν την πράξη του εμβολιασμού, δίχως τον οποιονδήποτε φόβο ότι αυτή η επιλογή θα έχει επίπτωση στη σχέση τους με τον θεό και την Εκκλησία και σε αυτήν τη σωτηρία τους».

ΕΜΒΟΛΙΟ-ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ