Έρχεται κορωνοχαράτσι 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του τουρισμού

Οι εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα rapid test

Must Read

Τη στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχουν στήσει ένα ισχυρό δίκτυο γύρω από το testing των πολιτών, στην Ελλάδα όπως όλα δείχνουν, στόχος των κυβερνόντων είναι να πλουτίσουν τα διαγνωστικά κέντρα!

Η αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει πράξη την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για μοριακό ή rapid test στους ταξιδιώτες και στους τουρίστες που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα νησιά, αποτυπώθηκε στην… «ισχυρή σύσταση» για self test. Αφού διαφήμισαν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ως ασφαλή και αξιόπιστα, ξαφνικά η κυβέρνηση «κόβει» τη δωρεάν παροχή στους εργαζόμενους και πλέον τους αναγκάζει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Περιμένουν στις ουρές των ΚΟΜΥ

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στήνονται σε ελάχιστα σημεία, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι οι πολίτες που δεν αντέχουν το κόστος σε ιδιωτικά διαγνωστικά, στήνονται με τις ώρες στις ουρές των Κινητών Ομάδων Υγείας και πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να εξεταστούν.

Η Επιτροπή των Ειδικών κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, εισηγήθηκαν περισσότερους ελέγχους στους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό, κάνοντας ένα self test και ένα rapid test. Φυσικά το κόστος των τεστ θα βαραίνει τους ίδιους τους εργαζόμενους. Συμπερασματικά, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα για τέσσερα rapid test (με κόστος 20 ευρώ το ένα) και τουλάχιστον 20 ευρώ για τα self tests (με ελάχιστο κόστος τα 5 ευρώ το ένα). 

Τακτική εξαναγκασμού

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσο να αναγκάσει τους εργαζόμενους στην εστίαση να εμβολιαστούν, φτάνοντας στο σημείο να τους φορτώσει τo κόστος της διάγνωσης. Αυτομάτως αυτό θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για όσους δεν αντέχουν να πληρώνουν τόσα χρήματα μηνιαίως προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο για Covid-19. Ο εξαναγκασμός άλλωστε είναι όπως έχει αποδείξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η μοναδική τακτική που αρέσκεται να χρησιμοποιεί.

Μετά την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αλλά και σε υγειονομικές δομές, εξετάζονται οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα επιβληθεί ανγκαστικό «τσίμπημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, αναμένεται να ανακοινωθεί άρση των μέτρων στη Μύκονο μετά το ξαφνικό «θαύμα» της σταθεροποίησης των κρουσμάτων το οποίο συνέπεσε φυσικά με την οργισμένη αντίδραση των επιχειρηματιών του νησιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This