Επαναπατρίστηκαν τα οστά του Ήρωα Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή

Πρωτοστάτησε στην τριήμερη, άνιση μάχη που δόθηκε εναντίον καταδρομέων του τουρκικού στρατού

Must Read

47 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο επαναπατρίστηκαν τα οστά του Ήρωα Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, Διοικητή της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή.

Τα λείψανα του Ήρωα παραδόθηκαν στις κόρες του, Μαρία και Αφροδίτη, για να τα κηδεύσουν με τις δέουσες τιμές αύριο στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη. Τα οστά του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν μέσα από το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Η τελετή παράδοσης των λειψάνων του Ήρωα Καλμπουρτζή έγινε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και υπερηφάνειας.

Μετά την επέλαση του Αττίλα, ο Καλμπουρτζής πρωτοστάτησε στην τριήμερη, άνιση μάχη που δόθηκε εναντίον καταδρομέων του τουρκικού στρατού στη διάβαση Συγχαρί-Μπέλα Πάις. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολεμιστών του, ο Καλμπουρτζής έβαλε από προωθημένη θέση εναντίον του εχθρού για να καλύψει την ασφαλή αποχώρηση των στρατιωτών του και έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος μαζί με άλλους τριάντα επτά άντρες, που τον ακολούθησαν στον θάνατο και στις ηρωικές σελίδες της Ιστορίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This