Η Τουρκία ιδρύει Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης για να βγάλει 16 τρις!

Must Read

Η Τουρκία σχεδιάζει την ίδρυση του πρώτου Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης και παράλληλα την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη που θα λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου.

Τα σχέδια της Άγκυρας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επιστήμης και Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.
Απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκούς από την Τουρκία και τη Γερμανία, ο Βαράνκ διευκρίνισε ότι το Ινστιτούτο θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TUBITAK) – της εθνικής υπηρεσίας της Τουρκίας που κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας της γείτονος.

Η ημερίδα που διοργανώθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα έθεσε τις βάσεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ερευνητικών και επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ των δύο χωρών σε ότι αφορά την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης
Όπως επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός, ο νέος κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που στοχεύει στη δημιουργία «έξυπνων» μηχανημάτων, αναμένεται να συνεισφέρει στην παγκόσμια οικονομία 16 τρισεκατομμύρια δολάρια!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This