Τεστ Covid: Επικίνδυνη προχειρότητα και με τη «βούλα» του ΕΟΔΥ!

Το απίστευτο περιστατικό με 17χρονη που μετέβη με συμπτώματα και θετικό rapid test στο διαγνωστικό κέντρο Αλίμου, που την έβγαλε αρνητική

Must Read

Πίσω από τη βιτρίνα της οργάνωσης στον έλεγχο της πανδημίας και της ανίχνευσης των κρουσμάτων βρίσκεται η πραγματικότητα, που απέχει πολύ από όσα διατυμπανίζουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη.

Περιστατικά που δεν περνούν ούτε στα «ψιλά» αποδεικνύουν ότι τα κρούσματα μπορεί να ξεφύγουν και ο ιός να διασπαρεί ανεξέλεγκτα, εξαιτίας των ελαττωματικών τεστ σε συνδυασμό με λανθασμένους χειρισμούς από τους υπευθύνους που ανιχνεύουν και καταγράφουν τα αποτελέσματα. Τα περιστατικά που αναδεικνύει σήμερα η «δημοκρατία» δείχνουν ότι, αν ο καθένας προσωπικά δεν λαμβάνει τα μέτρα του, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα μολυνθεί από τον ιό, απλούστατα γιατί επικρατεί απόλυτο μπάχαλο στον τρόπο που ανιχνεύονται και απομονώνονται τα κρούσματα.

Ενα ζευγάρι, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, διαπίστωσε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ότι η 17χρονη κόρη του εμφανίζει όλα τα συμπτώματα που καθιστούν ένα περιστατικό ως ύποπτο κρούσμα, σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες, δηλαδή υψηλό πυρετό και βήχα. Την ίδια μέρα έκαναν στην κόρη τους rapid test, το οποίο όντως βγήκε θετικό. Την Τετάρτη, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, μετέβησαν στο κέντρο που έχει στήσει ο ΕΟΔΥ στον Αλιμο και συγκεκριμένα στο 1ο ΚΑΠΗ επί της Καλαμακίου 72 που έχει παραχωρήσει ο δήμος, όπου γίνονται τα τεστ με τη «σφραγίδα» του κράτους. Εκεί μετά τη δειγματοληψία είπαν στην οικογένεια ότι σε περίπτωση που το τεστ έβγαινε θετικό θα τους ενημέρωναν τηλεφωνικά την ίδια μέρα.

Το τραγελαφικό είναι ότι κανείς από το συγκεκριμένο κέντρο του ΕΟΔΥ δεν επικοινώνησε ποτέ με την οικογένεια και κατόπιν δικής τους επιμονής πήγαν την Πέμπτη στο κέντρο, όπου ενημερώθηκαν ότι το δείγμα ήταν τελικά αρνητικό. Ωστόσο, τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει και οι γονείς έκαναν εκ νέου τεστ στο παιδί, το οποίο βγήκε ξανά θετικό. Τότε πήγαν πάλι με την κόρη τους στο κέντρο και απαίτησαν να γίνει επί τόπου νέο τεστ, το οποίο όντως βγήκε τελικά θετικό, παρότι είχαν στα χέρια τους έγγραφο που ανέφερε ότι το προηγούμενο δείγμα ήταν αρνητικό!

Η υπεύθυνη του κέντρου Μαρία Παπαδοπούλου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας στους γονείς ότι «σας παίρναμε τηλέφωνο και δεν απαντούσατε», χωρίς όμως να έχει καταγραφεί κάποια κλήση… Φρόντισε, όμως, να πάρει πίσω η υπεύθυνη το έγγραφο που ανέφερε ότι το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό! Δηλαδή, αν οι γονείς δεν είχαν προνοήσει να απομονώσουν την κόρη τους, παρότι τους είπαν αρχικά ότι είναι αρνητικό το τεστ, τότε εκείνη θα μπορούσε να είχε κολλήσει όλον τον κύκλο της και μάλιστα με τη «βούλα» του ΕΟΔΥ ότι είναι αρνητική! Μπορεί να φανταστεί κάποιος σε πόσους θα μετέδιδε τον ιό το κορίτσι αν ταξίδευε με πλοίο έχοντας βεβαίωση ότι ήταν αρνητική, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής του σε κάποιο νησί!

Η παράνοια δεν τελειώνει εδώ, καθώς η Πολιτική Προστασία επικοινώνησε τελικά χθες με την οικογένεια και τους είπε ότι το δείγμα που ελήφθη την Τετάρτη καταγράφηκε ως… θετικό, αφήνοντάς τους στήλη άλατος! Για την επικίνδυνη επιπολαιότητα των υπευθύνων του κέντρου ενημερώθηκε και ο Δήμος Αλίμου που -όσο το επιτρέπει η αρμοδιότητά του- θα ζητήσει εξηγήσεις.

Στο συγκεκριμένο κέντρο του ΕΟΔΥ περίμεναν την Τετάρτη αρκετοί πολίτες για να κάνουν τεστ, προφανώς επειδή είχαν υποψίες ότι έχουν κορωνοϊό… Ομως, οι υπεύθυνοι βγήκαν στην πόρτα στις 14.40 και τους έδιωχναν λέγοντας «τέλος για σήμερα»!

Αραγε, είναι αυτή η μοναδική περίπτωση επικίνδυνης προχειρότητας στη διαχείριση κρουσμάτων;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This