Σε εξέλιξη φωτιά στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας – Εκκενώθηκε ο οικισμός Ρυτό (video)

Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού - Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας

Must Read

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 17.00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ξέσπασε φωτιά στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας σε δασική έκταση.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχή είδαν γύρω στις 17:00 τις φλόγες και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, δυνάμεις της οποίας επιχειρούν στο σημείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 17.30 εστάλη μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν τον οικισμό Ρυτό και να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα.

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Οδηγίες αυτοπροστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Νέα Αλμυρή, Κορινθίας και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Εν τω μεταξύ, κλειστή θα παραμείνει και στα δύο ρεύματα με εντολή της Αστυνομίας η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτα στην Άνω Αλμυρή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This