Επιδημία… πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού made in Βουλγαρία!

Το αδίστακτο κύκλωμα «ψαρεύει» πελάτες μέσω των social media και πουλάει «μαϊμού» βεβαιώσεις προς 500 ευρώ έκαστη

Must Read

Την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενο νέο κύμα πανδημίας σε περίπτωση που δεν εμβολιαστεί άμεσα ο πληθυσμός, άπλωσε τα πλοκάμια της και στη χώρα μας η μαύρη αγορά των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού!

Η αρχή έγινε από τον Βόλο, όπου τουλάχιστον 20 πολίτες προσεγγίστηκαν από επιτηδείους που τους έταξαν «μαϊμού» βεβαίωση, με αντίτιμο 500 ευρώ. Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, οι ψεύτικες βεβαιώσεις εξασφαλίζονται μέσω Βουλγαρίας, όπου διάφοροι γιατροί δεν διστάζουν να υπογράψουν τα πλαστά έγγραφα προκειμένου να βγάλουν χρήματα με τη σέσουλα, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στη δημόσια υγεία.

Οι Βούλγαροι γιατροί φέρεται ότι είναι κομβικά σημεία σε αυτή την κομπίνα, αφού ως επαγγελματίες υγείας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει την ίδια ισχύ η βεβαίωσή τους.
Οι επιτήδειοι «ψαρεύουν» πελάτες κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διάφοροι χρήστες κάνουν ευρέως γνωστές τις αντιεμβολιαστικές απόψεις τους. Αφού τους πείσουν ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν το πολυπόθητο «διαβατήριο» ελευθερίας, πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και στη συνέχεια στέλνουν ταχυδρομικά την πλαστή βεβαίωση.

Το κύκλωμα προτιμά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το εμβόλιο που προτιμά το κύκλωμα που υπογράφει τα εν λόγω έγγραφα είναι το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, καθώς, όπως υποστηρίζουν, είναι το μόνο που δεν ανιχνεύεται στο αίμα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει ιατρική εξέταση για να πιστοποιηθεί αν πράγματι κάποιος έκανε το εμβόλιο.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, όσο περνά ο καιρός το φαινόμενο αυτό θα γίνεται περισσότερο έντονο, καθώς, με τη βοήθεια λογισμικών και εκτυπωτών υψηλής ποιότητας, οι απατεώνες είναι σε θέση να φτιάξουν έγγραφα που η πλαστότητά τους ανιχνεύεται δύσκολα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας αλλοδαποί που είχαν στην κατοχή τους πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Το περιστατικό αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την Αστυνομία που ερευνά την πηγή της πλαστογραφίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν χιλιάδες πλαστά αρνητικά τεστ στα χέρια πολιτών, οι οποίοι ενδέχεται να είναι θετικοί στον ιό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This