Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων 12 έως 15 ετών

Ο Θεμιστοκλέους ζητάει την τιμωρία των γιατρών που τάσσονται κατά του εμβολίου

Must Read

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, μειώνοντας, παράλληλα, τη δραστικότητα των εμβολίων, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν είναι τα ευάλωτα άτομα, είτε μιλάμε για  τους ανεμβολίαστους, είτε για τους έχοντας υποκείμενα νοσήματα.  

Ειδικότερα, η κα Θεοδωρίδου είπε πως «τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από την Covid», συμπληρώνοντας πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, τόνισε πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών, με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, τη διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Ερωτώμενη, εξάλλου, για το θέμα των αντιεμβολιαστών, που «τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε πολλά σημεία της χώρας και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας», όπως είπε χαρακτηριστικά η διαπιστευμένη δημοσιογράφος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών… άστραψε και βρόντηξε, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θα έλεγα τίποτα, διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν! Αυτό είναι ένα γεγονός και μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν κι αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, όταν βρεθούνε στα νοσοκομεία», διευκρινίζοντας πως τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά τους αντιεμβολιαστές και όχι τους «διστακτικούς».

Το γεγονός ότι την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων 12 έως 15 ετών, σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος, αναφερόμενος κι ο ίδιος στο ζήτημα των κινητοποιήσεων από αντιεμβολιαστές, άσκησε επίσης σκληρή κριτική, ειδικά σε γιατρούς που εκφράζουν ανάλογες απόψεις.

Ήταν δε ξεκάθαρος ως προς το τι συνιστά «προσωπική άποψη» ή «ελευθερία έκφρασης» και τι συνιστά «ιατρική», δηλώνοντας τα ακόλουθα:

«Αν δούμε την θετική πλευρά του πράγματος, οι ηλικιακές ομάδες 18-24 ετών και 25-29 ετών δείχνουν μια σημαντική αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα (σ.σ. στον εμβολιασμό). Ειδικά στο 18-24 που είχε ξεκινήσει πολύ νωθρά, βλέπουμε μια πολύ σημαντική συμμετοχή τις τελευταίες μέρες. Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, θα πρέπει να διακρίνουμε δύο πράγματα: Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε.

»Κάποιος, ο οποίος είναι υγειονομικός ή επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες. Όπως ξέρουμε στην ιατρική, είναι πολύ εύκολο κάποιος… η ιστορία τους έχει ονοματίσει “τσαρλατάνους” ή οτιδήποτε άλλο, σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία όπως ένα πρόβλημα υγείας, κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης» τόνισε και ζήτησε την τιμωρία αυτών των γιατρών: Είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This