Φωτιές στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Μετρούν τις καταστροφές οι κάτοικοι των περιοχών

Must Read

Μάχη με τις φλόγες έδιναν ολόκληρη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τα πεζοπόρα τμήματά τους, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από τις 11 το πρωί περίπου της Τετάρτης 28/7, σε Δροσιά, Πτέρη και Σκιαδά Αχαϊας. 

Σύμφωνα με το Tempo24, δυνάμεις παρέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Ελεκίστρας, Σουλίου και Καρυάς, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς το πύρινο μέτωπο που κατέστρεψε τουλάχιστον 4 σπίτια ήταν σε πλήρη ύφεση.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε δόθηκε αργά το βράδυ και πάλι στην κυκλοφορία η Περιμετρική οδός της Πάτρας , που είχε διακοπεί αμέσως με την εκδήλωση της φωτιάς, δεδομένου ότι οι φλόγες είχαν φθάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα βρέθηκαν στην περιοχή της Δροσιάς για τις τελευταίες ρήξεις νερού προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί πως από την πύρινη κόλαση που δημιουργήθηκε στην Ελεκίστρα είχαμε 7 τραυματισμούς ( 3 πυροσβέστες).

Από τα δύο μέτωπο της φωτιάς έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες και από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή τους.

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Τις βραδινές ώρες ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο, με 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρο να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές». Πρόσθεσε ότι «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια επιθετικότητα που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες».

Από «θαύμα» γλίτωσε η Δροσιά από την πύρινη λαίλαπα, καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό χωρίς να κάψουν σπίτια. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις στις παρυφές του οικισμού. Η φωτιά έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε ποιμνιοστάσια και αγροικίες σε όλη την περιοχή.

«Δόθηκε μάχη από το πυροσβεστικό σώμα, τους πολίτες, το Δήμο και την Περιφέρεια. Από τις 12 το βράδυ κι έπειτα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή της Δροσιάς εκδηλώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη», ανέφερε με νόημα ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This