Οργή κατοίκων στην Πάτρα: «Να βλέπεις το σπίτι σου να καίγεται και να μην έχεις νερό λόγω βλάβης! Τρομακτικό» (video)

«Μια περιοχή να καίγεται και να καλούμε στη ΔΕΥΑΠ και να μας λένε υπάρχει προτεραιότητα στις βλάβες;»

Must Read

Έβλεπαν τις φλόγες να απειλούν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών Σούλι και Καρυά έξω από την Πάτρα, όμως δεν είχαν νερό εξαιτίας μιας βλάβης στην ΔΕΥΑΠ!

Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, κατέστρεψε ολοσχερώς περιουσίες πολιτών, ενώ άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Όπως καταγγέλλει η Σταυρούλα Βγενοπούλου κάτοικος Κάτω Καρυάς, μιλώντας στο thebest.gr, οι στιγμές που βίωσαν ήταν εφιαλτικές: «Ήταν τρομακτικό το πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε η φωτιά. Βλέπαμε τον καπνό και ξαφνικά στο σπίτι μας είχαμε φλόγες 4  μέτρα.  Ακούσαμε ένα θόρυβο όπως είναι το άναμμα της φωτιάς και ξαφνικά άρπαξε όλο το βουνό από πάνω μας. Ήταν στο σπίτι μας, στο πίσω μέρος. Ευτυχώς που είχαμε 8 μέτρα δρόμο με την απέναντι μεριά. Κάηκαν όλα τα χωράφια κι αν πήγαινε από τη δεξιά πλευρά θα καιγόμασταν».

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η ίδια, τη στιγμή που καλούνταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τις περιουσίες τους, η περιοχή δεν είχε νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά με κουβάδες νερό από το ντεπόζιτο και από μια πισίνα: «Από τις 2 το μεσημέρι ήμασταν χωρίς νερό. Κι αυτό είναι αδιανόητο. Μια περιοχή να καίγεται και να καλούμε στη ΔΕΥΑΠ και να μας λένε υπάρχει προτεραιότητα στις βλάβες; Ευτυχώς είχα έναν τόνο νερό στο τεπόζιτο και πισίνα και μπόρεσε και ανέβηκε όλη η γειτονιά και βοήθησε. Πυροσβεστικό δεν είδαμε, δεν πέρασε από εδώ. Ρίχναμε εμείς μόνοι μας νερό. Η γειτονιά κι εμείς. Με τα λάστιχα του σπιτιού και τους κουβάδες. Νερό στη γειτονιά δεν είχε κανένας ως τις 11 το βράδυ» αναφέρει.

Μετά από επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΠ ενημερώθηκαν ότι η διακοπή οφειλόταν σε βλάβη επειδή ένα φορτηγό πάτησε αγωγό. Η ίδια μάλιστα καταγγέλλει ότι είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο στο Δήμο για να ζητήσει να καθαριστούν οι δρόμοι ωστόσο δεν βρήκε ανταπόκριση: «Η φωτιά ήταν στην πόρτα μου θα μπορούσε να έχει καεί και το δικό μου σπίτι και βοήθησε η γειτονιά. Ο ιδιοκτήτης οικοπέδου στο πίσω μέρος του σπιτιού της, είχε προβεί στον καθαρισμό του και αυτό ήταν σωτήριο. Διαφορετικά δεν θα κάναμε τίποτα ούτε με τα λάστιχα ούτε με τους κουβάδες. Είναι ανίκητη η φωτιά. Δεν μπορεί να την σώσει μια γειτονιά με 10 ανθρώπους και κουβάδες, όταν είναι 4 μέτρα η φλόγα. Ήταν και ο καπνός και δεν πλησίαζες. Επίσης επάνω έχει ακαθάριστες καλαμιές, καθώς και ένα δρόμο δημοτικό, χωμάτινο, που είναι αδιέξοδο που κανείς ποτέ δεν έχει έρθει να τον καθαρίσει. Όταν έφτιαξαν τον δρόμο σταμάτησαν 4 μέτρα πάνω από την πόρτα μου. Ο δρόμος είναι 8 μέτρα, ακαθάριστος επί χρόνια, ό,τι καθαρίζω εγώ. Καθαρίζω τέσσερα μέτρα πάνω και τέσσερα μέτρα τα δικά μου. Δεν μπορώ άλλο. Είναι δημοτικός δρόμος που ενώνει τον παράλληλο δρόμο με την Καρυά. Δεν τον έχουν ανοίξει, χωμάτινος είναι, μέχρι το σπίτι μου υπάρχει τσιμέντο. Άπειρες φορές έχω καλέσει τον Δήμο. Δεν περνάει αυτοκίνητο. Θα μου πεις τι να πρωτοκαθαρίσουν… Τέλος πάντων. Το αποτέλεσμα είναι ότι από Άγιο σωθήκαμε. Ούτε από τις δικές μας ενέργειες, ίσως να βοήθησαν βέβαια. Επί της ουσίας είμαστε χωρίς βοήθεια από πουθενά. Ήταν σοκαριστικό και τρομακτικό» κατέληξε απελπισμένη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This