ΗΣΑΠ: Από την Παρασκευή η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας των συρμών

Must Read

Από το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου, και από την έναρξη λειτουργίας της, η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά (ΗΣΑΠ) αποκαθίσταται πλήρως, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Το επιβατικό κοινό υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία από το πρωί της προηγούμενης Τρίτης, όταν πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας βρίσκονται υπό διερεύνηση, προκάλεσε μεγάλης έκτασης καταστροφές σε τμήματα καλωδιώσεων ηλεκτροδότησης, σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών στο δίκτυο της Γραμμής 1.

Και, παρά το γεγονός ότι η κυκλοφορία μεταξύ των σταθμών του Ταύρου και του Φαλήρου αποκαταστάθηκε από την πρώτη μέρα, τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό συνεχίζονται, καθώς, εξαιτίας της μονοδρόμησης στο τμήμα αυτό οι επιβάτες που φτάνουν στο σταθμό του Ταύρου, αναγκάζονται να περιμένουν έως και μισή ώρα μέχρι την άφιξη του συρμού που κινείται στο τμήμα Ταύρος – Φάληρο. Όσον αφορά το τμήμα Φάληρο – Πειραιάς, η κυκλοφορία εκεί γίνεται αποκλειστικά με λεωφορεία.

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, έχει εκτάκτως δρομολογήσει λεωφορεία στο τμήμα της γραμμής 500 από Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη) μέχρι το Φάληρο. Επίσης, οι επιβάτες που μετακινούνται από και προς Πειραιά μπορούν να χρησιμοποιούν τις εξής γραμμές: 040 Πειραιάς – Σύνταγμα, 130 Πειραιάς – Νέα Σμύρνη, 217 Πειραιάς – Αγ. Δημήτριος – Στ. Δάφνη, 218 Πειραιάς – Στ. Δάφνη, 229 Πειραιάς – Αγ. Δημήτριος – Στ. Δάφνη, Α1 Πειραιάς – Βούλα και Β1 Πειραιάς – Άνω Γλυφάδα.

Συγνώμη από το επιβατικό κοινό

Για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, με ξεχωριστές ανακοινώσεις απολογήθηκαν σήμερα τόσο η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, όσο και η Ενωση Εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρίας σημειώνει πως «τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με εξωτερικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές που προκάλεσε η πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης, τα αίτια της οποίας είναι υπό διερεύνηση».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «μια απρόβλεπτη φωτιά», η οποία, παρότι κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσε σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κίνηση των συρμών και στην εξυπηρέτηση των επιβατών. «Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των εργαζόμενων και τις προσπάθειές τους η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο τμήμα της Γραμμής αποκαταστάθηκε εντός της ίδιας ημέρας. Ωστόσο, αναγκαστικά λόγω των βλαβών, που είχαν προκληθεί, παρέμεινε κλειστό το τμήμα της Γραμμής μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι όσοι απασχολούνται σε σχετικές ειδικότητες, συνέχισαν, πάρα τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να κάνουν άοκνες προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η βλάβη, αλλά και να εξυπηρετηθούν, όσο γίνεται καλύτερα, οι επιβάτες. «Η Διοίκηση του Σωματείου μας θεωρεί, πάντως, υποχρέωσή της να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία από τους φίλους επιβάτες και να τους διαβεβαιώσει ότι όλοι οι συνάδελφοι στη Γραμμή 1 προσπαθούν για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους», σημειώνουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This