Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στη Δροσιά – Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές - «Δεν καταστράφηκε καμία κατοικία από την φωτιά», είπε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου

Must Read

Στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) βρίσκονται στην περιοχή της Δροσιάς Ερυμάνθου Αχαΐας, για να διερευνήσουν τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε χθες και κατέκαψε την περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του Ήλιου έκαναν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το τελευταίο 24ωρο (19:00/28-07-2021 έως 19:00/29-07-2021) εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές.

«Δεν καταστράφηκε καμία κατοικία από την φωτιά»

«Ευτυχώς δεν καταστράφηκε καμία κατοικία από την φωτιά στην περιοχή της Δροσιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε το πύρινο μέτωπο.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε εκτάσεις με αμπελοκαλλιέργειες και κηπευτικά, όπως επίσης και σε ποιμνιοστάσια, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο». Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «οι κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, διότι λειτούργησε αποτελεσματικά η απόφαση για προληπτική εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «υπάρχουν ζημιές σε δίκτυα υποδομών, ενώ έχει καεί και μεγάλη δασική έκταση». Από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναγγελίες ζημιών στον ΕΛΓΑ και θα ακολουθήσουν οι αυτοψίες, είπε ο κ. Μπαρής, και «θα ζητηθεί να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Δροσιά και Σκιαδά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This